Kunstmarkt Abdijplein Middelburg

MIDDELBURG – Wat is Kunst- en Cultuurroute Middelburg blij dat de kunstmarkt op het Abdijplein dit jaar weer door mag gaan!. Op zondag 1 augustus kunnen liefhebbers genieten van 55 kunstenaars uit heel Nederland die hun werk in uitgestalde kramen op het mooie Abdijplein in Middelburg presenteren en uiteraard verkopen. 

Diverse kunstvormen worden getoond, waaronder fotografie, keramiek, schilderkunst, textiel, beelden, glaskunst, sieraden, poëzie, etc.. Het aanbod aan nieuwe kunstenaars is groot; maar liefst 22 van de 55 kunstenaars neemt voor de eerste keer deel aan onze kunstmarkt. Met de noodzakelijke Covid-19 maatregelen biedt de organisatie bezoekers een veilige en mooie kunstmarkt aan. Alle deelnemende kunstenaars heten u tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op het Abdijplein te Middelburg.

Neem die middag vooral ook een kijkje bij de meer dan 35 ateliers, galeries en musea die tot de kunstroute behoren en verspreid over de binnenstad in veelal monumentale panden gehuisvest zijn. Stap gerust binnen en laat u verwonderen. U vindt er bijzondere exposities en herkent ze aan de uitnodigende kunstvlag.

Lalemba Tsehaie
In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein is alle informatie beschikbaar en u kunt er een routeboekje meenemen. Hier exposeert ook Lalemba Tsehaie; kunstenaar, antropoloog en archeoloog uit Eritrea. Voordat hij naar Nederland vluchtte was hij directeur van de afdeling Beeld en Collectie van het Nationaal museum van Eritrea. De kunst heeft Lalemba door moeilijke tijden geholpen. Hij schildert landschappen, portretten en stillevens in verschillende technieken. Al filosoferend schildert hij over wat hem raakt. Dat kan een actuele situatie zijn of de heimwee naar zijn land Eritrea.[n]