Lange Jan Project: Meditatief moment en mini-concert

Lange Jan project donderdag 26 augustus:

In het laatste meditatieve moment van dit seizoen horen we twee debutanten: Berbel Lippe als spreker en Anke van Noppen als gitarist. Tijdens dit meditatief moment is er tijd voor tijd: van Chronos naar Kairos, van kloktijd naar ‘het geschikte moment’. Wanneer is de tijd rijp? Welke waarde heeft het eeuwenoude begrip Kairos in deze 21e eeuw? Wat kan Kairos betekenen in onze wereld van lineaire tijd, snelheid en groei? Deze vragen worden besproken aan de hand van essays van Joke Hermsen. Afwisselend is er gitaarmuziek door Anke van Noppen. Koorkerk, 13.00-13.30, toegang vrij.

In de wandelkerk staat de koffie klaar. Neem de tijd om wat na te praten, te drinken en de tentoonstelling te bekijken. Nog één keer kunt u mee met de rondleiding ‘Kijken in kerken en synagoge’. Verzamelen om 13.30 bij de informatiebalie in de Wandelkerk. Reserveren is niet nodig, de wandeling duurt anderhalf uur, kosten € 5,00 per persoon.
In het miniconcert dit keer een orgelconcert en wel door Sjoerd van der Vaart. (Koorkerk 15.00-15.30). Van der Vaart is organist en beiaardier in het westen van Noord-Brabant. Het is een concert met veel afwisseling: hij begint met een Händel-medley en eindigt met de Mars over een thema van Händel door A. Guilmant.

Meer over het programma via de website. Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30. De miniconcerten gaan door tot eind oktober. Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.