Lange Jan Project: meditatief moment en mini-concert

Lange Jan project 22 juli:

Bram de Muijnck is de spreker in het meditatief moment op donderdag 22 juli om 13.00 uur. Bram is voorzitter van het Lange Jan project. Hij laat zich inspireren door voetreizigers. De aandacht richt hij vooral op Caspar Janssen en zijn boek ‘Caspar loopt : een voettocht door de landschappen van Nederland, 2019’. Nederland heeft veel schoons te bieden, maar lopend door diverse landschappen komen er ook plekken aan het licht die vallen onder de noemer ‘landschapspijn’. Hoe staat het met de biodiversiteit en de landbouw? Het boek raakt je omdat er zoveel in het geding is met betrekking tot het nu en zeker straks (onze toekomst).

Onder de torenvoet is de tentoonstelling Yppong, Chinees in Middelburg 1600-1601: Schilderijen en scherven door Lisianne Smit. In 1600 arriveerde in Middelburg een Chinees koopman, Yppong. Dat was uniek. Laat je verbazen over zijn verhaal en zijn portretten. Een buitgemaakt schip vol begeerd Chinees porselein. Chinese figuren op Hollandse borden. Zeventiende-eeuwse scherven verdwaald in beroemde stillevens. Bezoek de tentoonstelling online: www.yppong.com Of nog beter: kom naar deze mooie plek. In de voet van de Lange Jan. Alle kans dat Yppong hier ook heeft gestaan en, net als wij, genoot van de prachtige lichtinval. Te zien t/m 27 augustus. En in de wandelkerk staat natuurlijk de koffie en thee klaar om even te pauzeren.

Om 15.00 uur is het miniconcert van een half uur. Dan spelen Kees en Leonore van der Steenhoven op orgel en klarinet. U kunt o.a. luisteren naar een Adagio van Mozart, The Holy City van Adams en Salut d’amore van Elgar. Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Ingang voor alle activiteiten via poortje links van de Lange Jan.