Lange Jan Project: meditatief moment, mini-concert en kerkentocht

Op 28 juli zijn er weer de gebruikelijke LJP activiteiten. Om 13.00 uur een meditatief moment door Jan de Vlieger.  Jan is (mede)directeur van de Drukkery in Middelburg. Hij zal spreken over Troost naar aanleiding van het boek met die titel van Michaël Ignatieff.

Om 15.00 uur is er het miniconcert, dit keer een concert door Amber Mertens. Deze jonge pianiste is een vaste gast in onze concertreeks en heeft een mooi programma samengesteld. Beide activiteiten zijn in de Koorkerk en duren een half uur. Tevens is het de laatste dag dat de expositie van Marc de Klijne en Henny van Hartingsveldt in de torenvoet van de Lange Jan. Daar hangt ook werk van Saskia Weishut.

Om 13.30 uur begint de wandeling langs kerken en synagoge onder leiding van een deskundige gids. Aanmelden kan bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk. Vanaf 12.30 uur is de koffiecorner open voor een kopje koffie of thee, frisdrank en een versnapering. Zie voor meer informatie: www.langejanproject.wordpress.com.

Meditatief moment 28 juli 2022: Jan de Vlieger over: Troost. 

Wanneer we een naaste kwijtraken, wanneer we geconfronteerd worden met verlies, wanneer er sprake is van een ramp gaan we op zoek naar troost. Wat doe je als je denkt: hoe kan ik nu verder? Waarom hebben we vaak niet meer dan clichés om onszelf en elkaar op te beuren?

De filosoof Michael Ignatieff schreef daar als niet gelovige een boek over: Troost.
Hij gaat in de geschiedenis op zoek naar zielsverwanten: schrijvers, beeldend kunstenaars en componisten. Hij leest Job, beluistert Gustav Mahler en kijkt naar El Greco. Jan zal vertellen over dat boek en een enkele passage voorlezen

Jan de Vlieger is (mede)directeur van boekhandel De Drvkkery in Middelburg. Muzikale omlijsting door Henk Goudzwaard op piano