Lange Jan Project: Mini-concert, expositie en meditatief moment

Op donderdag 4 augustus vindt de opening plaats van de nieuwe expositie “Tuin” in de torenvoet van de Lange Jan. De tentoonstelling is te bezoeken van 4 augustus t/m 11 september. Openingstijden: ma-vr 11.00 – 17.00 uur, za-zo 13.00 – 17.00 uur. De kunstenaar, Ronald Mullié (Middelburg, 1958), zal om 13.45 uur een korte lezing geven over zijn werk en over het tijdschrift “Ruis”, zijn handmatig vervaardigde kunsttijdschrift.

Daaraan vooraf is er om 13.00 uur een meditatief moment in de Koorkerk door Berbel Lippe. De titel van haar lezing is: “Goed, Kwaad, onze stem en ons geweten”. Muzikale omlijsting bestaat uit zang en begeleiding door Tamara Overkleeft en Tonnie Dieleman.

Ook in de Koorkerk: om 15.00 uur een miniconcert door Henk Groeneweg op het orgel. Hij is organist in de Opstandingskerk te Rotterdam Centrum en medebeiaardier van het Vredespaleis in den Haag. Om 13.30 uur begint de wandeling langs kerken en synagoge onder leiding van een deskundige gids. Aanmelden kan bij de balie van de gidsen in de Wandelkerk. Zie voor meer informatie: www.langejanproject.wordpress.com.