Lange Jan Project: Miniconcert Koorkerk Middelburg

Miniconcert Koorkerk Middelburg

Het seizoen loopt naar een einde. Dat is ook te merken in het LJP. De wandeling langs kerken en synagoge is afgelopen. Ook het laatste meditatief moment van dit seizoen kan helaas niet doorgaan. Door omstandigheden moest Dave Willeboordse afzeggen. Wel doorgang vindt het miniconcert om 15.00 uur in de Koorkerk. Het duo Balkenende en van der Heijdt (piano en fluit) spelen de sonate opus 13 van Gabriel Fauré. In de koffiehoek staan de medewerkers vanaf 12.00 uur voor u klaar met koffie, thee of iets fris. In de torenvoet is nog te zien de expositie “Tuin” van Ronald Mullié. 

Meer informatie op www.langejanproject.wordpress.com 

Tijdens het miniconcert van 1 september zal het duo Balkenende en van de Heijdt de sonate opus 13 van Gabriel Faure ten gehore brengen. De sonate opus 13 vormt een hoogtepunt van de kamermuziek van de negentiende eeuw. De componist Gabriel Fauré studeerde aan de Ecole Niedermeyer,een destijds nieuwe school voor kerkmuziek en kreeg daar vanaf zijn zestiende les van Camille Saint-Saens waar een levenslange vriendschap uit voortvloeide. Het stuk valt op door nieuwe vormen, brillante modulaties en onverwachte ritme’s. Reactie van Saint-Saens: “Met dit stuk heeft Faure zijn plek tussen de grootmeesters bewezen”. Aanvang 15.00 uur.

Het Zeeuws Brabants fluit piano duo, Maaike van der Heijdt, fluit en Rien Balkenende, piano heeft een breed repertoire op het programma. Rien is thuis in het pianorepertoire van de 19e en 20e eeuw. Maaike is thuis in 4 eeuwen fluitmuziek van barok en klassiek, tot romantiek en hedendaags. In 2014 waren er al concerten in de nieuwe concertserie van Ter Reede in Vlissingen, in galerie de Ossenberg in Grijpskerke en op Het Podium in Zaamslag. Rien is ook organist en er kunnen ook orgelwerken en muziek voor fluit en orgel geprogrammeerd worden. O.a. werken van Langlais en Alain en fluitsonates van Bach.