Lange Tafel Gesprek : Op weg naar gelijkwaardigheid

MIDDELBURG – Op weg naar gelijkwaardigheid: de Nieuwe Kerkgemeente in Middelburg voert zaterdag 26 juni 2021 een Lange Tafel Gesprek over in gesprek leren gaan over diversiteit en racisme.

We horen er vaak over: het streven naar gelijkwaardigheid. Dat we iedereen als gelijken behandelen. Dat is niet zo vanzelfsprekend, dikwijls blijven we vreemden voor elkaar. Wat ons vreemd is, hoeven we niet zo serieus te nemen. Wie niet serieus genomen wordt, voelt dat als afwijzing. Blijkbaar ben je niet de moeite waard. Vrouwen, kinderen, mensen met een andere huidskleur dan de meest voorkomende, mensen uit andere delen van de wereld, mensen met andere gewoonten dan de gemiddelde, mensen met een andere seksuele voorkeur, mensen met een ander geloof.

Pas wanneer we daarover horen, worden we ons ervan bewust dat we anderen uitsluiten, al hebben we vaak niet eens die intentie. Hoe worden we ons bewust van onze positie? Hoe leren we daarover denken en praten en vooral hoe leren we onze ingebakken vooroordelen ten opzichte van anderen te negeren?

Het zijn vragen die het Stadspastoraat aan de orde stelt in het Lange Tafel Gesprek van 26 juni. Onder leiding van Sjoerd Luteijn en Oscar Rosa van het bedrijf Soul.com uit Rotterdam worden de deelnemers meegenomen op die ontdekkingstocht.

Het programma dat om 10.00 uur begint met koffie, vermeldt onder meer een inleiding door Sjoerd Luteijn, de film Merci Blessing, een lunch in het Hofje (Walgang 1) en verschillende besprekingen en (rondwandel-)gesprekken.

Om 15.30 uur is het programma afgelopen. Deelname aan het Lange Tafel Gesprek is gratis. Aanmelden kan via taakgroep.stadspastoraat@nieuwekerkgemeente.nl.