Lavalu – Earthbound

LAVALU {1979}, geboren in Cleveland (USA), is pas 4 jaar oud wanneer haar moeder haar voor het eerst naar pianoles brengt. Daarna bestudeert ze jarenlang de classics en keert ze na al haar uitweidingen in de muziek steeds terug naar haar piano. Nu is LAVALU componist, songwriter en zangeres en schenkt ze leven aan de noten en woorden die ze schrijft tijdens het creëren van een samensmelting tussen klassieke- en popmuziek. LAVALU’s muziek is gevuld met gelaagde composities, diepe betekenisvolle teksten en popsongs die zijn geladen met een zinnelijke atmosfeer. Dit allemaal terwijl ze flirt met scheurende klassieke cello’s, moderne loopstations en effect-pedalen.

In 2017 debuteerde LAVALU haar eerste album ‘Solitary High’ in de trilogie ‘Rise’. Na het tweede album ‘Midair’ in 2019, keert LAVALU in 2022 terug met het derde en laatste album van de trilogie. Op ‘Earthbound’ componeert en speelt de songwriter en artiest voor het eerst in trio-formatie. Samen met Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) heeft LAVALU een album gemaakt dat luisteraars een veilige haven biedt. Het nodigt de luisteraar uit om te reflecteren op thema’s als vrouwelijkheid, geestelijke gezondheid en de verschillende aspecten van een moeder zijn.

Op 7 maart was LAVALU te gast in de Talkshow M, waar ze ‘Another Love’van Tom Odell zong. Op 25 maart is tijdens het Radio 4 programma ‘Podium’ (presentatie: Dieuwertje Blok) de nationale radio-première van ‘Earthbound’ te horen, waar LAVALU songs van haar nieuwe album live zal presenteren.