Lente- en protestfestival Zuidsingel

Op 20 april houden studenten en inwoners van Middelburg een lentefestival op het parkje Zuidsingel om te protesteren tegen de bouw van de flats en woningen van het project Zuidsingel Middelburg. Het evenement zal plaatsvinden tussen 14.00 en 18.00 uur en is een bijeenkomst waaraan vele UCR- en HZ-verenigingen zullen deelnemen om te zorgen voor live muziek, eten en activiteiten zoals sporten, posters maken, schilderen en bloemen planten.

Het veld op de hoek van de Zuidsingel en de Lange Noordstraat is nu een plek waar mensen kunnen genieten van buiten te zijn door op het gras te liggen, te sporten of te genieten van een lekkere maaltijd op de picknicktafels, in de open lucht.

Als een van de weinige groene plekken in het centrum van Middelburg, vinden de demonstranten dat het park niet mag worden omgevormd tot een wooncomplex. Hoewel ze zich bewust zijn van de woningtekort, vinden de studenten dat het bouwen van luxe woningen niet de oplossing is. Zij stellen dat de prioriteit in nieuwbouw, betaalbare woningen voor jongvolwassenen, of flats voor senioren die willen verhuizen naar kleinere appartementen moet zijn. Hierbij, blijven de gezinswoningen beschikbaar voor nieuwe gezinnen die zich willen vestigen in een nieuw, grotere huis. De schandalig hoge prijzen van de huizen van het bouwproject zullen niet bijdragen aan het oplossen van de woningnood, evenmin zal het Middelburg groener maken.

Met de actie op 20 april willen de demonstranten laten zien waar het veld echt voor gebruikt zou moeten worden.

De studenten moedigen iedereen die het met hen eens is aan, en heten hen van harte welkom bij het lentefestival protest in parkje Zuidsingel voor een geweldige middag, om hun stem te laten horen, iedereen hun mening te laten weten en het park te redden van het bouwproject.