Lezing Oscar Garschagen – De Chinese droom

Journalist en China-correspondent Oscar Garschagen (o.a. NRC, Volkskrant en Vrij Nederland) geeft op donderdag 23 mei een lezing over zijn boek De Chinese droom in boekhandel de Drvkkery in Middelburg. De Chinese droom is een toegankelijk en innemend geschreven boek over de hoop en dromen van China en zijn bevolking. Toegang: €2,50.
 
China is ‘roodheet’ zoals de Chinezen zeggen. De eeuw van China is begonnen de Volksrepubliek, die op 1 oktober 2019 zijn 70-ste verjaardag viert, schuift onmiskenbaar op naar het centrum van de wereld. Dat boezemt sommigen in Europa steeds meer angst in. De angst om een vazalstaat van China te worden, of te worden overgenomen door China.
Over de Chinese ambities, met de nieuwe zijderoutes de hoogtechologische vernieuwing, heeft journalist Oscar Garschagen het zeer actuele boek De Chinese Droom geschreven. Hij beantwoordt de vraag of we werkelijk zo bang voor China moeten zijn.
Tien jaar lang maakte Garschagen als correspondent Van NRC in Shanghai van dichtbij de opmars van China mee. Hij was getuige van de komst van partijleider Xi Jinping op het wereldtoneel. In zijn boek legt hij uit waarom deze rode prins van China een welvarend machtig en gerespecteerde supermacht wil maken.
In De Chinese droom beschrijft hij ook hoe de bijna honderdjarige communistische partij zich voortdurend vernieuwt en brede steun behoudt zonder democratische hervormingen – de nachtmerries van de armen, de repressie van christenen minderheden en de media ten spijt.
Oscar Garschagen
Oscar Garschagen (1952) is een journalist met een lange staat van dienst. Tussen 2007 tot 2017 was hij correspondent voor NRC Handelsblad in China en daarvoor vijf jaar in Israël en Palestina. Eerder was hij correspondent in Brussel en Washington voor de Volkskrant en hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en Vrij Nederland. Voor zijn correspondentschap in de VS ontving hij de Anne Vondelingprijs.
Lezing Oscar Garschagen – De Chinese droom
Donderdag 23 mei 19.00 uur
Toegang: €2,50
Kaartjes zijn verkrijgbaar in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl

Delen op

Wanneer

do, 23 mei

Hoe laat

19.00 - 21.00

Waar

De Drvkkery Middelburg

Entree

2,50 euro