Masterclass Douwe Eisenga Koorkerk Middelburg

Edmee Maljaars runt al tientallen jaren haar pianostudio in het hartje van Middelburg. Na haar opleiding aan het conservatorium te Tilburg richtte zij zich geheel op de didactiek en het onderwijs aan kinderen en volwassenen. Haar vakkundigheid en talent stelt zij volledig hierop in, dit is haar passie, dit is haar leven. Zelf in de schijnwerpers staan is niet haar ding. Als zij echter, in een spontaan moment zelf achter haar vleugel zit en speelt ontstaat er een bijzondere sfeer en stemming. De droom van elke leerling.

Na een lange stilte ( corona ) is er weer een evenement in de koorkerk te Middelburg waar haar leerlingen, in samenwerking met Douwe Eisenga, gezamenlijk en individueel muziek ten gehore gaan brengen.

– van 14.00 tot 15.00 spelen er leerlingen van 6 t/m 13 jaar voor. Ze gaan alleen en samen spelen. Ook gaan de leerlingen voorspelen die meedoen met de groepslessen. Zij spelen samen met 10 handen! In de groepslessen is er veel aandacht besteed aan de interactie tussen de leerlingen en het luisteren naar elkaar.

– na de pauze gaan om 15.30 11 leerlingen in de leeftijd van 11 t/m 19 jaar voor Douwe Eisenga voorspelen. Ze gaan het hele album ‘for Mattia’ spelen en nog een paar andere stukken van Douwe Eisenga, o.a. het stuk ’the writers dance’, een prachtig stuk voor 2 piano’s. Een bijzonder moment voor de leerlingen om te mogen spelen voor de componist zelf.

Iedereen is van harte welkom om dit mooie en bijzondere muzikale moment bij te wonen.