Meditatief moment & Mini-concert

Lange Jan project donderdag 19 augustus:

Geduld met anderen is liefde, geduld met zichzelf is hoop, geduld met God is geloof. Zoekers naar zin en betekenis zijn steeds minder te vinden in de kerken en steeds meer daarbuiten, in de breedte van onze samenleving. Zoekers naar zin zijn niet persé antikerkelijk of atheïstisch, maar ze kijken graag de kat uit de (religieuze) boom, zoals Zacheüs in het Bijbelverhaal. In zijn boek Geduld met God (2013) houdt de Tsjechische theoloog en filosoof Tomáš Halík een pleidooi voor meer ‘Zacheüssen’ in de kerk.

Jan Zwemer, pionier bij het Stadsklooster Simpelhuys, zal over hem spreken. Muziek door Maria Huisman en Maarten Huisman op gitaar. Koorkerk, 13.00-13.30, toegang vrij.
Nog twee keer kunt u mee met de rondleiding ‘Kijken in kerken en synagoge’. U komt meer te weten over verschillende kerken in de binnenstad en over de synagoge. Verzamelen om 13.30 bij de informatiebalie in de Wandelkerk. Reserveren is niet nodig, de wandeling duurt anderhalf uur, kosten € 5,00 per persoon.

Mini-concert
In het miniconcert (Koorkerk 15.00-15.30) zingt Gerda Schraven (sopraan) onder begeleiding van Edu de Goffau op piano. Ze brengen een programma met film- en musicalsongs, o.a. uit: The sound of music, My fair Lady en The Westside story. Meer over het programma via de site: https://langejanproject.wordpress.com/miniconcerten-2/ Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30.
Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.