Meditatief Moment Willem Teelinck & Mini-concert

Lange Jan project 5 augustus:

In het meditatieve moment op donderdag 5 augustus staat ds. Willem Teelinck (1579-1629) centraal. Henk Goudzwaard wil deze predikant, die het grootste deel van zijn leven in Middelburg predikant was, voor het voetlicht brengen. Teelinck is bekend geworden als de ‘vader van de Nadere Reformatie’. Naast een korte levensbeschrijving zal Henk Goudzwaard aandacht besteden aan het bijzonder mystieke boekwerkje Soliloquium. Muzikale omlijsting door Rien Balkenende, die verschillende psalmbewerkingen op het orgel van de Koorkerk speelt van Jan Pietersz Sweelinck (1562-1621), tijdgenoot van Teelinck. Van 13.00-13.30, toegang vrij.

De hele maand augustus kunt u nog om 13.30 op kerkenpad met een enthousiaste gids. U bezoekt verschillende kerken en de synagoge. Aanmelden is niet nodig, verzamelen bij de infobalie in de Wandelkerk. Het duurt anderhalf uur, kosten: € 5,00. Onder de torenvoet is de tentoonstelling Yppong, Chinees in Middelburg 1600-1601: Schilderijen en scherven door Lisianne Smit. Nog te zien t/m 27 augustus. In de Wandelkerk is onze koffiecorner met koffie, thee en fris.

Het miniconcert wordt verzorgd door Jan Wisse. Al vele jaren een graag gehoorde organist tijdens de miniconcerten, van 15.00-15.30. Informatie over het programma via de site:  Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Inschrijven vanaf 14.30.
Ingang voor alle activiteiten via poortje links van de Lange Jan.