Meiveld-oogstdag Middelburg 2023

Help jij deze boompjes te redden in Middelburg?

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?

Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld in het maaipad staan. Een educatieve, leuke dag in de natuur. Je leert anders naar de natuur kijken; de natuur geeft ons in overdaad en je leert allerlei verschillende soorten bomen kennen in winterstand.

In het Meiveld in Middelburg, een prachtig park waar de natuur de ruimte krijgt, mogen we zaailingen oogsten van veldesdoorn (spaanse aak) meidoorn, sleedoorn, liguster, hulst, esdoorn, vlier enz. Een grote variatie aan soorten! Stadsecoloog Bas begeleidt deze oogstdag.
Voor koffie/thee en iets lekkers in de pauze wordt gezorgd.

We beginnen met een korte introductie over de verplantmethode van Meer Bomen Nu. Vervolgens gaan we de zaailingen uitscheppen of stekken knippen. Na de pauze kunnen we verder oogsten en kan een deel van de groep starten met het sorteren en bundelen van de zaailingen en ze voorzien van labels. De zaailingen die niet worden opgehaald, brengen we naar de bomenhub!

Meer info op https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1581.