Middelburg Winterstad: Beiaardee-jay concert met DJ Vindictiv en de Stadsbeiaardier

Datum: zaterdag 16 december 2023
Locatie: Abdijplein

Aanvang concert 17:00 uur
Einde concert 18:00 uur
Entree is vrij!

Hoe tof is dit? Tijdens dit concert speelt Stadsbeiaardier Janno den Engelsman boven in de Lange Jan op het carillon en voegt DJ Vindictiv daar, beneden op het Abdijplein, electronische/digitale muziek aan toe. Bezoekers zien de DJ live aan het werk en zij zien Janno op het LED scherm aan het werk. Bezoekers worden gevraagd om hun eigen deken, kussen of vouwstoeltje mee te nemen.

Meer informatie:

Fonkeldagen
Eén van de initiatieven van Middelburg Winterstad 2023-2024 is het themaweekend dat Fonkeldagen is gedoopt. In dit weekeinde vindt, op zaterdag 16 december, het Beiaardee-jay-concert plaats. In een interview met Wij zijn de Stad vertelde Janno den Engelsman, de stadsbeiaardier van Middelburg, dat hij ooit nog eens op ‘t carillon wilde spelen terwijl beneden een dj zou draaien. Het lag voor de hand om hier mee aan de slag te gaan.

Chris (Vindictiv) Smith staat bekend als een dj en producer die open staat voor nieuwe invloeden. Hij heeft veel kennis van de techniek om te draaien en geluid te beïnvloeden als dj. Hij werd, net als Janno, enthousiast van het idee om zo’n dubbelconcert te doen. Inmiddels is de werkgroep enkele maanden verder, creatieve ideeën zijn gedeeld, er is bedacht hoe zo’n samenwerking zou kunnen klinken en wat nodig is om dit concert goed te laten verlopen. Chris benaderde Henk Tjoonk van Tjoonk GVL, die ervaring heeft met dergelijke settings. Henk zorgt voor de geluid en video-verbinding van de toren naar het Abdijplein en voor het beeld, het geluid en het licht.

Gratis concert
De werkgroep Middelburg Winterstad weet zeker dat er iets bijzonders gaat gebeuren. De soundscapes van Chris, de beats, de drijvende drums op dat magische plein met repetitieve en soms herkenbare tunes van ‘t carillon maken dat dit optreden er één wordt dat je niet wilt missen. Verwacht muziek die intuïtief en zoekend, dampend en duwend, sereen, sprookjesachtig en sterk zal zijn.

De hulp van gemeente en provincie én het enthousiasme van de muzikanten maken samen dat het concert gratis toegankelijk is. De werkgroep rekent op een sympathieke mooie samenwerking tussen bezoekers, vrijwilligers en muzikanten. Neem voor dit optreden je eigen vouwstoel, zitzak, kussen of dekentje mee en kom het beleven. Het optreden duurt ongeveer een uur.