Middelburgse Abdij Bier Festival 2021

Op 22, 23 en 24 juli 2021 wordt het Middelburgse Abdij Bier Festival weer georganiseerd. Zoals zoveel festivals kon het vorig jaar niet plaatsvinden. De Provincie maakt het mogelijk om met naleving van de coronaregels dit jaar het festival weer door te laten gaan. Deze keer worden niet de kloostergangen maar het abdijplein ingezet: in de open lucht van het fraaie plein zullen vrijwilligers van stichting Bier in Zeeland (BiZ) de gasten aan tafel bedienen. Onder de werknaam “Corona Proof-erijen” wordt alleen flessenbier geserveerd, dat ieder in zijn of haar ‘bubbel’ zelf mag inschenken in telkens schone proefglazen. De vier sessies zijn voor een paar honderd bezoekers per keer maximaal, op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. 

Nieuw Zeeuws

Stichting Bier in Zeeland, organisator van het evenement, heeft als doel de biercultuur in Zeeland te stimuleren. Er gebeurt tegenwoordig zoveel op brouwgebied in Zeeland dat een speciaal thema ‘Nieuw Zeeuws’ er voor het festival wel in zit! Er zullen dan ook weer de nodige nieuwe en verrassende bieren van Zeeuwse komaf worden geserveerd. Per proefsessie krijgt men de kans om acht glazen van 15 cl. te proeven: zes van deelnemende brouwerijen en een voorafje plus een uitbollertje van Bier in Zeeland zelf of van het Biergilde.

Muziek, bier en vooral veel plezier

Om veilig maar sfeervol met zijn allen te kunnen vertoeven, wordt het grote abdijplein ingericht met picknicktafels waaraan iedereen plaats zal nemen. De brouwers kunnen op het podium uitleg geven over hun bier en over hun brouwerij vertellen. BiZ zal daarnaast ook bijdragen aan een leuke presentatie. Het wordt een feestje na alle ellende! Elke sessie zal voorzien worden van een gezellige Zeeuwse band : Windbroke, Betty’s Doghouse, MEN en de ANCD-band zijn daarvoor geboekt. Bovendien krijgt elke bezoeker kans op prijs bij een Rad van Bierfortuyn en de Bierquiz. En niet in het minst zijn er bij het bier leuke Zeeuwse hapjes te bestellen.

Kaartverkoop per bubbel

Kaarten worden vooraf online verkocht en men kan alleen per twee personen tegelijk, met een maximum van acht personen, in één bubbel per tafel. Dat geldt ook voor de hapjes, die in verband met het maken ervan ook vooraf besteld dienen te worden. Als het festival vanwege een nieuwe lockdown of zeer slecht weer niet door kan gaan, kunnen de bezoekers bij een afhaalpunt hun bier als pakketje afhalen, zodat thuis kan worden geproefd. De proeverij zal dan gestreamd worden.

Tickets en informatie

Tickets zijn verkrijgbaar via de Drukkery en via de website www.abdijbierfestival.nl. De prijs van de kaarten is voor de totale sessie, inclusief de drank. Informatie over het festival is te vinden op de website en social media.

NB Aanpassingen mogelijk door corona regelgeving. Via de website en de social media zullen we u informeren.

Proeverijtijden:

Donderdag 22 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur

Vrijdag 23 juli van 19.00 tot 22.00 uur

Zaterdag 24 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 22.00 uur

Kaarten voor de bierproeverijen worden verkocht per bubbel van 2, 4, 6 of 8 personen en zijn verkrijgbaar via www.abdijbierfestival.nl of via de Drukkery. De prijs van de kaarten is voor de totale sessie, inclusief de drank. En er zijn bij het bier leuke Zeeuwse hapjes te bestellen. Kijk voor meer informatie over de tickets en het festival op onze website. En wees er (weer) bij, want dat is prima!

Graag tot 22, 23 en/of 24 juli! 🍻