Mini-concert en meditatief Moment

Lange Jan Project Middelburg 1 juli:

 “We kunnen pas gelijken zijn als we in liefde verbonden zijn en we kunnen pas vrij zijn als we broeders en zusters zijn. De liefde herkent de waardigheid van de ander” 

Dit is de kern van de encycliek Fratelli Tutti van paus Franciscus over broederlijkheid en sociale vriendschap. Het thema van het Meditatief Moment op donderdag 1 juli in de Koorkerk. Spreker is Jan Zwemer, muziek door Maria Huisman (gitaar) en Irma Waleson (dwarsfluit). Op donderdag 1 juli om 13.00 uur in de Koorkerk.

Om 13.30 start het eerste kerkenpad van dit seizoen. Een enthousiaste gids neemt u zo’n anderhalf uur mee langs kerken en synagoge. Verzamelen bij de balie in de Wandelkerk (tussen Koorkerk en Nieuwe Kerk). Meewandelen kost € 5,00 en aanmelden vooraf is niet nodig.

In de wandelkerk is koffie, thee en fris te bestellen bij de koffiecorner. In de torenvoet is de expositie van Helma Hulscher te zien. Haar kleurrijke schilderijen komen mooi uit in deze bijzonder ruimte on der de Lange Jan.

Janneke Verspagen (dwarsfluit) en Nina den Hollander (harp) spelen in het miniconcert om 15.00 uur in de Koorkerk. Dat is hun laatste optreden voordat deze UCR-studenten Middelburg verlaten. Ze spelen werken van John Thomas, Fanny Hensel, Johann Quantz, Claude Debussy en Georges Bizet. Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Ingang voor alle activiteiten via poortje links van de Lange Jan.