Miniconcert Lise de Munck, dwarsfluit & Steven Knieriem, piano

Lise de Munck is een graag gehoorde dwarsfluitspeelster in de miniconcerten. Al vele jaren is ze present bij de miniconcerten. Dit keer speelt ze samen met organist Steven Knieriem. Op donderdag 7 juli om 15.00 uur in de Koorkerk.
Toegang vrij, collecte bij de uitgang. Ingang via poortje links van de toren.
Ze spelen een fluitsonate van J.S. Bach, Lensky’s Aria van Tchaikovsky en de Suite op. 116 van Godard.

Lise de Munck (2003) was op jonge leeftijd al gefascineerd door de dwarsfluit, en begon op 6-jarige leeftijd met dwarsfluitlessen. Zij volgde haar lessen in de talentenklas op de Muziekschool Zeeland bij docente Elma Meijer. Sinds September 2020 studeert Lise aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), waar ze klassiek dwarsfluit volgt bij Juliette Hurel, Julie Moulin en Wim Steinmann. Zij volgde masterclasses bij diverse (internationale) fluitisten.

Lise won diverse nationale en internationale prijzen o.a. Dutch International flute competition Bachelor studenten (1e prijs, finale met Philharmonie Zuid-Nederland, solerend met de Ballade van F. Martin, 2022), Eastman concours (1e + publieksprijs + solo-optreden met Zeeuws Orkest, solerend met de Carmenfantasie van Borne, 2019)– Dutch International flute competition young talent (3e prijs, 2019), Benelux fluitconcours (3e prijs, 2017), Azumi flute contest (2e prijs, 2016)

Van 2013-2019 heeft ze meegespeeld in het Zeeuws Jeugd- en Studentenorkest, waar ze ook mee heeft gesoleerd. Sinds 2022 speelt ze in kamermuziekduo ‘duo Colorne’ (fluit en slagwerk). De afgelopen jaren heeft zij haar medewerking verleend aan verschillende cd-opnames en concerten, en speelt mee bij verschillende koren.

Sinds 2017 geeft zij dwarsfluitlessen in haar eigen lespraktijk. Ook geeft ze les in het programma ‘Yamaha muziek voor de klas’, in Rotterdam.

Steven Knieriem (2001), geboren en getogen in Goes, begon zijn orgelstudie op negenjarige
leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jos Vogel. Ook volgde hij pianolessen bij Rien
Balkenende. Sinds september 2020 studeert Steven aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Op dit moment studeert hij bij Christian Schmitt en Zuzana Ferjenčíková. Daarnaast volgt hij basso continuolessen bij Bas de Vroome en improvisatielessen bij Hayo Boerema.
Tijdens verschillende academies en masterclasses heeft Steven lessen gekregen van o.a.
Reitze Smits, Olivier Latry, Michel Bouvard, Sietze de Vries, Erwin Wiersinga en Theo Jellema.

Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours ‘Orgues à Douai’ in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk) en in september van het jaar 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.
Steven wordt vaak gevraagd voor het geven van soloconcerten en concerten in samenwerking met koren, vocalisten en instrumentalisten. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Als kerkorganist bespeelt Steven het drieklaviers Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.