Miniconcert Rien Balkenende in de Koorkerk

Op 9 juni zal Rien Balkenende het miniconcert verzorgen. Rien is een vaste speler in onze miniconcerten en we zijn blij met zijn bijdrage.

Rien Balkenende studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in 1984 in de Grote Kerk in Dordrecht. Hij was 10 jaar verbonden als organist van de Gasthuiskerk in Zierikzee.

Op het gebied van kamermuziek treedt hij veelvuldig op als begeleider van cello, fluit, klarinet en vocale werken. Hij speelde in 1996 met de Vlissingse Harmonievereniging het 2e pianoconcert van Rachmaninoff.

Van de Middelburgse componist Douwe Eisenga maakte hij een cd opname met diens Rivus II. Ook zet hij zich in voor uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard von Brucken Fock. Op de CD “Laag water aan de Schelde” zijn pianowerken en liederen van deze componist opgenomen. Als pianodocent is hij verbonden aan Muziekschool Zeeland. Vanaf april 2019 is hij benoemd als organist van de Koorkerk in Middelburg. In een serie in deze kerk speelde hij alle vroege werken van Messiaen,en orgelwerken van Arvo Part, Georg Crumb, Louis Andriessen en Gubaidulina.

Het programma van deze middag:

 

1. Praeludium in Es BWV 522 Johann Sebastian Bach 1685-1750
2. Choral “O, Mensch bewein dein Sunde gross” Johann Sebastian Bach
3. “Impromptu” “Pieces de Fantaisie” opus 54 Louis Vierne 1870-1937
4. “Introduction et Allegro” Symphonie 6 opus 59 Louis Vierne

Het concert begint om 15.00 uur. Vrije toegang, collecte aan de uitgang.

Het meditatief moment op 9 juni zal worden verzorgd door Daan Los. Martin van de Bent zorgt voor de muzikale omlijsting. Daan was docent op het Scalda College en is bestuurslid van het LangeJanProject. Hij zal spreken over zijn opa die machinist was op een vrachtboot in oorlogstijd.