Muziek- en verhalenroute Middelburg Winterstad 2023

Op zondag 17 december, als onderdeel van de Fonkeldagen van Middelburg Winterstad, staat er een mooi cultureel programma in de binnenstad van Middelburg geprogrammeerd.

Op zo’n 10 locaties kun je genieten van muziek, verhalen, poëzie en spoken word. Het muzikale programma bestaat uit singer songwriters, een pianoconcert en cross-overs van folk en alternatieve muziek met wat poëtische invloeden. Daarnaast ook werk van woordkunstenaars, verhalen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Een programma waarbij je op een zondag een aantal nieuwe voorstellingen en nog onbekende artiesten kan ontdekken. Laat je verrassen! Een groot deel van het programma heeft Zeeuwse roots. Alles is gratis toegankelijk!

Line-up en speeltijden bands:

13:30 | SEM | De Juf ( pop/rock singer songwriter)

14:30 | Cube & Isis van Geffen (spoken word / poëzie) | Drvkkery

14:30 | XA4 | Café Cliché (piano/instrumentaal)

14:30 | Kind Human ( Indie / singer songwriter) | Koffiepand

15:00-17:00 | Ruben en Naomi | IJsbaan

15:30 | Rosann (singer songwriter) | Bommel

15:30 | Admiraal Oosterbroek (storytelling) | De Kruising

15:30 | There You Go! (Indie) | Seventy Seven

15:30 | Spons & Draad (poëzie & alternatieve) | Herberg

16:30 | Rudolf Roos (storytelling) | Houttuinen

16:30 | Rommelhond (alternative / folk) | Kaffee ’t Hof

De Bands en Artiesten

SEM 

Met zijn karakteristieke stem en veelzijdigheid is SEM een kameleon. Hij beweegt zich moeiteloos door verschillende genres en mixt stijlen met elkaar. In zijn muziek klinkt altijd zijn krachtige stem en een van zijn kernwaarden is puurheid. SEM kan niet wachten om de wereld zijn stem en sound te laten horen. Pop met een randje. Analoog en met ballen.

Jasper van den Bovenkamp (Qube) en Isis van Geffen

Bio Qube (Jasper van den Bovenkamp)

Rapper en woordkunstenaar Qube (Jasper van den Bovenkamp) creëert om iets bij je te raken. In de verhalende teksten van zijn album Synthetische Speeltuin onderzoekt hij zichzelf en de wereld om zich heen. Een wereld vol tumult, vervreemding en digitalisering, maar ook overgave, verbinding en persoonlijke groei.

Zijn raps zijn kleurrijk en kundig, vol scherpe observaties en speelse humor. Met een spokenword-achtige flow trekt hij je mee in zijn wereld.

Linkje naar muziek: https://www.youtube.com/watch?v=CTQaLTJnMms

En nog een: https://www.youtube.com/watch?v=FlXSl5GBMiI

Isis

De beeldende poëzie van Isis van Geffen (1997) is vreemd, onontkoombaar en onverwachts, maar altijd raak en opwindend. In Van Geffens gedichten worden existentiële angsten benaderd met humor en wordt de waanzin van de volwassenenwereld voorzien van speels commentaar: het lelijke wordt mooi, het smerige sensueel en het absurde herkenbaar. Onlangs debuteerde zij bij uitgeverij Proces-verbaal met haar dichtbundel Isis, niet Iris.

XA4

Bij de muziek van XA4 wordt live akoestische piano gemixt met elektronische uitbreidingen en soundscapes gecreëerd met opgenomen samples van zijn oude Bechstein-vleugel. Invloeden in zijn muziek variëren van minimal en ambient tot klassiek en elektronisch. Hij bracht werk uit bij Excelsior AMS en het label van Philip Glass in NYC: Orange Mountain Music.

Kind Human 

Rosann

Presskit Rosann: https://drive.google.com/drive/folders/1cBGHL2FPmj6701EZfnHTD0IS5c5eZSy5?usp=sharing

Admiraal Oosterbroek

Werkt momenteel aan een poëziebundel. Daaruit wil hij wat voordragen, de performance is volledig in dialoog met het publiek en dus niet een reeks stijve voordragen vanaf een podium. Deel van de belevenis bevat ook een kort verhaal. (Beschrijving via de app, geen biografie)

There You Go! 

Aurelia heeft een droom: het cultiveren van de mooiste tuin van de wereld. Een plek vol tasty beets en warmwaterbronnen van zweefgeluiden, waar Arctic Monkeys en Tame Impala’s in harmonie samenleven. Hun zorgvuldig geplante zaadjes groeien uit tot alternatieve popliedjes die je herinneren aan onvoorwaardelijke vriendschap en je diepgewortelde onbevangenheid.

Spons & Draad

Een Anarchistisch urbaan muziekcollectief… nieuwerwets provinciaal… behoorlijk Levens-Dronken sjamanistische DaDa-Punk met Poëzie van eigen Eiland en zo Bla.

Bescheiden Neo-DaDa Muziek-Mannetjes met een grote Snater… ofwel 1 Kakafonie van experimentele improvisaties gevangen in TegenTijdse smartlappige free-Jazz-composities… een Tijd-reis van Disco tot Brel die Beefheart doet… niet-wetend beiden Alreeds ooit ontvallen te zijn.

Gevaarlijk dansbaar soms & vol Passie sarcastisch gespeeld… geluiden uitbrakend… Accordeonistisch Toetsen verslijtend op het Magisch Waanzinnige Af… Tempo-gestoorde ritmische Klanken… Tekstuele Draken in een niet-bestaand West-Vlaams dialect gebracht… je bij de Strot grijpend… snerpend zo ook klinisch Vals hypnotisch de Blokfluiter Vrolijk beZield zijn Solo’s speelt.

Rudolf Roos 

Verhalenverteller Rudolf Roos werkte 7 jaar fulltime als verhalenverteller in de Randstad. Onlangs verhuisde hij terug naar Walcheren, waar hij opgroeide. Met een hoofd vol met mooie verhalen, die hij natuurlijk wil vertellen. Het liefst zo dat je vergeet naar wie je luistert en je ze in je verbeelding ziet gebeuren.

IJsbeer Koning Valemon (8 jaar en ouder, 45 minuten)

Als je heel goed luistert, kun je de sneeuwvlokken horen neerdwarrelen op de grijze muren van het kasteel. Maar niet voor lang, want al snel openen de poorten en begint de prinses aan een wilde reis door het bos, op de rug van Valemon, de IJsbeer Koning.

Een oud mythisch verhaal over bloed en wijn, over sneeuw en ijs, over avontuur, over rampspoed en natuurlijk… over liefde.

Andere winterse/kerstverhalen zijn ook mogelijk, afhankelijk van doelgroep en duur, we kunnen dit overleggen.

RommelHond 

Krijg nou wat, Crappydog nederlandstalig? Muziek uit het hart, recht voor zn raap, maar ook intiem en akoestisch. Al stampend, zwetend en kreunend improviseren de heren zich er doorheen. Deze muziek beluister je niet maar onderga je. Vol op het kippevel en onvergelijkbaar. rommel- & rammelfolk op viool, contrabas, banjo, bandoneon, gitaar en voetdrum.