N8vdN8 Middelburg 2022

N8vdN8 Middelburg 2022 gaat door. Details volgen later, maar houd de laatste zaterdag van oktober maar alvast vrij in je agenda!

Update Persbericht 19 maart 2022:

Na 3 jaar eindelijk weer een Nacht van de Nacht

MIDDELBURG – Mag het licht uit? Op 29 oktober 2022 is het antwoord voluit: JA! Het nieuwe bestuur van de Nacht van de Nacht Middelburg bevestigt dat het evenement dit jaar weer doorgaat. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Tijdens de Nacht van de Nacht (N8vdN8) gaan in Middelburg alle lichten uit en zorgen bewoners, winkels, restaurants, culturele instellingen en bedrijven voor een unieke beleving in het donker. De vorige editie in 2019 was een groot succes en trok zo’n 20.000 bezoekers die stuk voor stuk genoten van de vele activiteiten, gezelligheid en mooie sterrenlucht.

Minstens evenaren
Het nieuwe bestuur van het evenement hoopt dit succes op zijn minst te evenaren. “Onze voorgangers hebben al een fantastisch evenement neergezet. Aan ons nu de uitdaging om dit voort te zetten en waar mogelijk nog verder uit te bouwen”, aldus de kersverse voorzitter Henk Daalhuizen die nu samen met Miranda Glerum, Elco Glerum, Rober Sprenkeling en Timo Francke het nieuwe bestuur vormt.

Open voor nieuwe ideeën en activiteiten
Wat de exacte invulling van de Nacht van de Nacht dit keer wordt? Die puzzel is het bestuur nu aan het leggen. Henk: “We zijn nog volop in de voorbereiding en staan altijd open voor nieuwe ideeën en activiteiten. Mensen die graag bij ons evenement willen aansluiten, nodig ik dan ook van harte uit om contact met ons te leggen via info@nachtvandenachtmiddelburg.nl.”

Aandacht voor lichtvervuiling
Met de Nacht van de Nacht hoopt het bestuur mensen bewust te maken van het feit dat Nederland een van de meest verlichte landen ter wereld is. Dat klinkt gezellig, maar lichtvervuiling heeft vooral ecologische schade tot gevolg. De Nacht van de Nacht Middelburg vestigt hier de aandacht op en doet dat niet alleen. De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief. In honderden plaatsen in Nederland gaan op hetzelfde moment de lichten uit. Doet u ook mee? Zet de datum 29 oktober 2022 alvast in uw agenda.