Nesko 2022 Staat Sterk – Middelburg

Het Nederlands Studenten Kamerorkest staat sterk en brengt in de Burgerzaal in het Stadhuis onder leiding van Stijn Berkouwer een verrassend en uniek programma waarin vrouwen in de (muziek) geschiedenis centraal staan!

Diversiteit
Het Nesko wil dit jaar diversiteit en inclusiviteit uitdragen. Dit doet zij door als eerste studentenorkest in Nederland de muziek van Louise Farrenc uit te voeren. Kracht is het centrale thema in dit programma. Enerzijds de kracht van vrouwen die, ondanks ongelijke behandeling en kritiek van de samenleving, besloten dat ze wilden componeren en hiermee geschiedenis schreven. En anderzijds de kracht van alle mensen die besloten hun hart te volgen, zoals Ralph Vaughan Williams. Maar ook de kracht van de natuur speelt een rol, Mendelssohn beschreef deze in Die Hebriden.

Ten slotte draagt het Nesko diversiteit uit door de samenwerking met Ramin Amin Tafreshi, die op zijn beurt de Iraanse met de Nederlandse cultuur verbindt én de kracht van vrouwen benadrukt. De Russisch-Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina zal soleren in dit werk. Kom luisteren en ervaar de kracht van het Nederlands Studenten Kamerorkest!

Programma

Felix Mendelssohn Die Hebriden

Henriëtte Bosmans Lead, Kindly Light
Solist Elizaveta Agrafenina

Ralph Vaughan Williams Serenade in A mineur

Ramin Amin Tafreshi Through Windows of Desire (wereldpremière)
Solist Elizaveta Agrafenina

Louise Farrenc Eerste symfonie in C mineur

——————————————

Tickets (exclusief €1 servicekosten):

Regulier: €15

Student/CJP (op vertoon van pas): €10