Nooit meer werken

Vanaf 27 april 2019 presenteert het Zeeuws Museum een tentoonstelling over werk: toen, nu en straks. In de zomer trekt het museum de provincie in en opent twee tijdelijke buitenlocaties in Vlissingen en Breskens.

Het Zeeuws Museum stelt zich een wereld voor waarin werken niet meer de belangrijkste structuur vormt waarop ons leven en onze omgeving zijn ingericht. Werk verandert voor iedereen in rap tempo: flex wordt de norm en machines gaan de mens in steeds meer beroepen aanvullen of vervangen. In de toekomst speelt werk voor jong en oud een nieuwe rol. Aan de hand van acht kunstwerken wordt de betekenis van werk onderzocht. Ze laten verschillende strategie├źn zien om met de verandering van werk om te gaan: het ene roept op tot verzet, het andere probeert het systeem te hacken of bereidt ons voor op een leven na het werk. Weer een ander laat zien hoe we de herinnering aan werk levend houden in rituelen.

Neem deze zomer in Zeeland de tijd voor bezinning over werk en vrije tijd.

Met werk van o.m.: James Beckett, Jeremy Deller, Janne van Gilst, Manon van Hoeckel, Christian Jankowski, Lisette Olsthoorn, Helge Prinsen en Ottonie von Roeder.

BUITEN DE (MUSEUM)MUREN

Met trots presenteren we deze zomer twee buitenlocaties. Het museum geeft op deze plekken een tijdelijke invulling aan leegstaand vastgoed. De Provincie Zeeland zet vanuit haar Leefbaarheidsagenda in op aandacht voor leegstaand vastgoed en tijdelijke bestemmingen. Het Zeeuws Museum ziet dit als een bijzondere uitdaging die met beide handen is aangenomen.

Save the date: de locaties in Vlissingen en Breskens worden op zaterdag 25 mei feestelijk geopend voor publiek.


Delen op