Not Your Honey- Orange the world protest

Op vrijdag 25 November van 13.00 tot 14.00 uur, organiseert het intersectionele studenteninitiatief Not your Honey een solidariteitsprotest tegen gendergebaseerd geweld op Plein 1940 in Middelburg. Not your Honey steunt de protesten van vrouwen* in Iran, Afghanistan en alle andere landen waar ze worden vervolgd voor het opkomen voor hun rechten. Het protest is de afsluiting van een week van activiteiten die zijn georganiseerd om aandacht te vragen voor voor de situatie in Iran en andere revoluties die door vrouwen worden geleid.

Orange the World is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt elk jaar georganiseerd vanaf 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december. Tijdens deze campagne worden belangrijke gebouwen oranje verlicht en worden debatten, protesten en andere activiteiten georganiseerd. Not Your Honey wil bijdragen aan deze campagne door een week van verschillende activiteiten te organiseren, zoals workshops, filmscreenings en brainstormsessies.

Het thema van deze week is solidariteit met Iran en andere door vrouwen geleide revoluties. In deze context houden professoren politiek en sociologie op dinsdag 22 november een brainstormsessie over vrouwelijke revoluties en wordt op woensdag 23 de film Persepolis vertoond. Ter voorbereiding van het protest op vrijdag organiseert Not Your Honey op donderdag 24 november een avond om protestborden te maken.

Op maandag de 21e wordt een scrunchie cup cover workshop georganiseerd om mensen bewust te maken van spiking en veiligheid op feestjes. Tijdens het protest op vrijdag is er live muziek, toespraken en poëzievoordrachten door studenten van University College Roosevelt. Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan een van de evenementen van de Orange the World Week kan meer informatie vinden op onze Instagram @notyourhoney_zeeland. Not Your Honey is bereikbaar via zowel Instagram als e-mail (notyourhoney@ucr.nl).

Soroptimist International Club Walcheren
Orange the World is de wereldwijde campagne geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december, ( de Internationale Mensenrechtendag) De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

In Nederland wordt Orange the World campagne steeds groter met meer gemeenten, provincies, maatschappelijke organisaties, onderwijs, sportclubs en andere organisaties

Soroptimist International Club Walcheren schenkt ieder jaar aandacht aan de campagne. We streven naar een wereld zonder geweld tegen vrouwen en meisjes en dat is nog niet bereikt. In Nederland heeft bijna één op de vier vrouwen te maken met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld. Wereldwijd sterven 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner. Dit jaar zal de Club Walcheren in Middelburg maar ook buiten Middelburg, vlaggen ophangen waardoor zichtbaar wordt de campagne Stop Geweld tegen Vrouwen.