Open dag Cultuurhuis Kuiperspoort

Zondag 4 september van 13.00 tot 17.00 opent het Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg zijn deuren voor ieder die creatief aan de slag wil met kunst en cultuur. Op deze dag ontmoet u docenten/kunstenaars en kunt u zien welke kunst er gemaakt wordt. Er is een rijk aanbod aan kunsteducatie voor jong en oud. En als u nog geen keuze heeft gemaakt kunt u alles vragen over het cursus aanbod van 2022/2023. De open dag wordt feestelijk aangekleed en iedereen is welkom.

Het Cultuurhuis biedt al jaren een breed palet van cursussen zowel in het platte vlak als drie-dimensionaal. Bekende kunstenaars uit Zeeland zoals Sylvia Radius, Michiel Paalvast en Kianoosh Gerami bieden in hun cursussen verschillende vormen van Schilderen en Tekenen aan: portret, model, andere thema’s zoals natuur, en zelfs Japans schilderen (Sumi-e). “Je leert niet alleen schilderen maar je gaat ook anders en intensiever kijken naar kunst en je omgeving”, zoals een van de cursisten vertelt. Ook worden er verschillende technieken en materialen gebruikt: acrylverf, houtskool, potlood, inkt enz. Dimitris Grammatikopoulos laat de technieken van de Kunst van Aquarel zien en toont hoe met deze oude kunstvorm verrassende en ook moderne werken gemaakt kunnen worden.

Fotograaf Anda van Riet, van wie regelmatig foto’s in de media te zien zijn, maakt de cursist bekend met alle ins and outs van Fotografie. Dat deze cursus je echt verder brengt, blijkt uit de tentoonstelling van het werk van Anda’s cursisten die vanaf september in Herberg De Griffioen in Wolphaartsdijk wordt gehouden.

Ton Lamper wijdt u in in ‘Het geheim van de ets’. Tijdens de cursus wordt kennis gemaakt met de geheimen van de droge naald, lijnets, aquatint en kleurenets en ervaart men dat het etsprocédé lang niet zo geheimzinnig en ingewikkeld is als veel mensen wel denken. “De weg van ontwerp tot afdruk van de ets lijkt lang en onvoorspelbaar, maar juist die toevalligheden onderweg maakt etsen zo interessant”, aldus Ton.

Johanna van Noort is gefascineerd door het proces van wolvilten, de met planteen geverfde wol en de natuurlijk ogende kleuren. Ze is verbonden aan Stokpaard in Vlissingen, een bedrijf dat wonderschone kunstobjecten maakt. Panelen van gevilte wol met een aangenaam effect op de akoestiek in de ruimte. In haar cursus ‘Schilderen met wol’ leert u de grondbeginselen van het vilten en maakt u een viltschilderij.

Liesbeth Labeur neemt u mee op avontuur. In ‘Kunst met Labeur’ gaat u aan de slag met gebruikelijke en ongebruikelijke materialen, klassieke- en experimentele kunstenaarstechnieken. Kopergravures met een burijn, coca-cola druk, tekenen met dropjesinkt en nog veel meer.

En natuurlijk is er ook een Open Atelier waar je zelfstandig zonder docent gebruik kunt maken van de faciliteiten van het Cultuurhuis.

Kijk voor meer informatie ook op de website cultuurhuis-kuiperspoort.nl. De docenten/kunstenaars van het Cultuurhuis Kuiperspoort kijken uit naar uw komst op zondag 4 september tussen 13.00 en 17.00 uur en vertellen graag hoe u met hen kunt genieten van kunstbeoefening. Adres: Cultuurhuis Kuiperspoort, Kuiperspoort 18, 4331 GS Middelburg.