Open dag Cultuurhuis Kuiperspoort

Op zondag 5 september van 12.00 tot 17.00 opent het Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg zijn deuren voor ieder die creatief aan de slag wil met kunst en cultuur. Op deze dag ontmoet u alle docenten/kunstenaars en kunt u zien welke kunst er gemaakt wordt. Er is een rijk aanbod aan kunsteducatie voor jong en oud. En als u nog geen keuze heeft gemaakt kunt u alles vragen over het cursus aanbod van 2021/2022. De open dag wordt feestelijk aangekleed en iedereen is welkom.

Cultuurhuis
Cultuurhuis Kuiperspoort is dé plek in Middelburg voor kunstbeoefening. Er worden allerhande kunstcursussen en workshops gegeven en er is een open atelier. Het gehele aanbod wordt verzorgd door zelfstandige enthousiaste docenten/kunstenaars uit heel Zeeland.

Het Cultuurhuis biedt al jaren een breed palet van cursussen zowel in het platte vlak als drie-dimensionaal. Bekende kunstenaars uit Zeeland zoals Sylvia Radius, Michiel Paalvast en Kianoosh Gerami bieden in hun cursussen verschillende vormen van Schilderen en Tekenen aan: portret, model, andere thema’s zoals natuur, en zelfs Japans schilderen (Sumi-e). “Je leert niet alleen schilderen maar je gaat ook anders en intensiever kijken naar kunst en je omgeving”, zoals een van de cursisten vertelt.

Fotografe Anda van Riet van wie regelmatig foto’s in de media te zien zijn, maakt de cursist bekend met alle ins and outs van Fotografie. Leo Silvius gaat in de cursus Keramiek handvormen met zijn cursisten op zoek naar ieders eigen vormentaal. In de workshop Edelsmeden van Caroline Burger maakt u onder haar leiding een zilveren ring. En natuurlijk is er ook een open atelier waar je zelfstandig zonder docent gebruik kunt maken van de faciliteiten van het Cultuurhuis.

Nieuw dit jaar
Voor het 2021-2022 is het aanbod verder uitgebreid. Zo wijdt Ton Lamper u in in ‘Het geheim van de ets’. “De weg van ontwerp tot afdruk van de ets lijkt lang en onvoorspelbaar, maar juist die toevalligheden onderweg maakt etsen zo interessant”, aldus Ton.

Miriam de Vos is gefascineerd door grote viltwerken van wol en maakt vilten kunstobjecten met aan de binnenzijde akoestisch dempend materiaal voor professionele toepassingen. In haar cursus ‘Schilderen met wol’ leert u de grondbeginselen van het vilten en maakt u een viltschilderij.

Liesbeth Labeur neemt u mee op avontuur. In ‘Kunst met Labeur’ gaat u aan de slag met gebruikelijke en ongebruikelijke materialen. Wat dacht u van een coca cola druk?
De ‘Kunst van aquarel’ is een oude en welbekende vorm van expressie. Gelukkig dit jaar weer in het aanbod van het Cultuurhuis. Dimitris Grammatikopoulos leert u de technieken en laat zien hoe met deze oude kunst vorm verrassende en ook moderne werken gemaakt kunnen worden. Zaterdagmiddag 4 sept. Om 13.00 uur geeft hij een gratis proefles.
Nieuw dit jaar is ook de cursus ‘Tekenen en schilderen voor kinderen’. “Plezier staat voorop” zegt Kianoosh Gerami, de docent/kunstenaar die deze cursus heeft ontwikkeld. De kinderen (van 7 tot 14 jaar) maken kennis met allerlei materialen en kunst uit verschillende landen, van vroeger en nu. Hoe denkt, fantaseert en werkt een kunstenaar eigenlijk?

Kijk voor meer informatie ook op de website cultuurhuis-kuiperspoort.nl. De docenten/kunstenaars van het Cultuurhuis Kuiperspoort kijken uit naar uw komst op zondag 5 september en vertellen graag hoe u met hen kunt genieten van kunstbeoefening.