Open Dag Hofje onder den Toren

Tijdens Open Monumentendag is op zaterdag 10 september as Het Hofje onder den Toren – tegenover De Lange Jan in Middelburg – te bezichtigen. Het hofje is gebouwd in 1942-1943, in het kader van de wederopbouw van Middelburg na het verwoestende bombardement op 17 mei 1940.

Sinds 2018 is het Hofje eigendom van Stichting Hofje onder den Toren, die het complex beheert en exploiteert. Een Hofje in het centrum van Middelburg, met een hart voor Middelburg en haar inwoners. Het Hofje Onder den Toren is een plaats met tal van activiteit en leven net onder het zicht van de Lange Jan. Met een open deur en een open blik naar de omgeving en haar bewoners. Met een netwerk van betrokken vrijwilligers wil het Hofje Onder den Toren sociale, maatschappelijke activiteiten en initiatieven ontplooien die van betekenis zijn voor de inwoners van Middelburg en het kerkelijke leven.

In het Hofje Onder den Toren vinden activiteiten plaats, zoals een inloop voor een praatje, maaltijden en workshops. Daarnaast wordt het Hofje door de kerken gebruikt voor vergaderingen, jeugdactiviteiten en andere bijeenkomsten. In het Hofje zijn ook gevestigd Jell’s Lunchcafé en Terras, Talent en het kerkkantoor (KKA)

De bezichtiging is van 10.00 – 17.00 uur