Open Dag Provincie Zeeland 2022

MIDDELBURG – Op zaterdag 10 september opent de Provincie Zeeland haar deuren van 11:00 tot 16:00 uur. De Provincie laat bezoekers zien, ervaren en beleven wat de organisatie voor Zeeland en de Zeeuwen doet. Dat weekend is het ook Open Monumentendag en daar sluit de Provincie zich bij aan.

Vanwege Open Monumentendag kunt u ieder half uur deelnemen aan een historische rondleiding. U bezoekt onder leiding van een gids de Kloostergangen, Crypten, het Statencomplex en het hoofdgebouw van de Abdij. De gids vertelt u dan meer over het verleden en de aanwezige kunst.

Activiteiten in en om Abdijplein
Naast ontmoetingen met bestuurders en rondleidingen door onze sfeervolle gebouwen geven onze werknemers een inkijk in het werk. Er zijn verschillende activiteiten waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Zo kunt u in de kantelauto het nut van een autogordel testen of kunt u meedoen aan het beweegparcours van Sport Zeeland. In de Kloostergangen kunt u de projecten bezoeken waarmee we u een inkijk geven in ons werk en in de Kapittelzaal kunt u de ‘Four Freedoms’ markt bezoeken. Bekijk het volledig overzicht van activiteiten op https://www.zeeland.nl/over-ons/open-dag-2022.

Excursies
Naast de activiteiten in en rond het Abdijcomplex zijn er enkele excursies waar u in september aan kunt deelnemen:

3 september: excursie Zeelandbrug.
10 september: open dag Nautische Centrale 11.00-16.00 uur. Inschrijven niet nodig.
10 september: excursie vanaf het Abdijplein met Zonnetrein naar Sint Laurense Weihoek
17 september: excursie Rotonde A58/Ritthem
17 september: excursie Geboortegrond – erfgoed en kunst in de Braakmanpolder
21 september: excursie Walstroom
24 september: excursie Waterdunen

Overige activiteiten
De 207 treden van de Lange Jan zijn 10 september gratis te beklimmen en het Zeeuws Museum is gratis te bezoeken.