Opening Kunst- en Cultuurseizoen Middelburg 2022

MIDDELBURG – Op zaterdag 5 én zondag 6 februari van 13.00 tot 17.00 uur openen meer dan 30 deelnemers van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg hun atelier, galerie of museum voor u. Het Kunst- en Cultuurjaar 2022 gaat daarmee van start.

Burgemeester Bergmann opent zaterdagmorgen om 11.00 uur vanaf het bordes voor het Stadhuis aan de Markt het kunstseizoen 2022  Aansluitend draagt Aschwin van den Abeele, voor het eerst officieel als Middelburgse stadsdichter een aantal van zijn gedichten voor. Daarna gaan de galeriehouders en kunstenaars in optocht door de stad met hun goed herkenbare rood-blauwe kunstvlag. Het is een uitnodigend gebaar om dit weekend hun ateliers, galeries en musea op de route te bezoeken, alles  volgens de geldende COVID-richtlijnen. De gloednieuwe kunstroutefolder met het jaarprogramma voor 2022 wordt daarbij onderweg uitgedeeld.

‘Zeeuwse Gasten’
Het openingsthema van het kunstweekend is ‘Zeeuwse Gasten’. Veel deelnemers hebben een collega-kunstenaar uit het Zeeuwse in hun atelier of galerie te gast. Hoe verhoudt het werk van de kunstenaar zich tot dat van de Zeeuwse gast? Is het getoonde werk complementair of juist heel verschillend? ‘Zeeuwse Gasten’ biedt de ateliers, galeries en kunstenaars daarmee een platform om het werk van anderen te tonen en hun passie te delen. Er ontstaan zo extra boeiende en levendige exposities. Op de website www.kunstroutemiddelburg.nl vindt u alle deelnemers en een uitgebreide beschrijving van hun ‘Zeeuwse Gast’ en hun werken. U kunt er ook de kunstfolder met het jaarprogramma downloaden.