Orgelconcert Luc Ponet

LUC PONET IS ORGANIST-TITULARIS VAN HET MONUMENTALE LE PICARDORGEL IN DE BASILIEK VAN TONGEREN EN ORGELDOCENT AAN LEUVEN UNIVERSITY COLLEGE OF ARTS. HIJ IS OOK STADSORGANIST VAN LEUVEN, CURATOR VAN LEUVEN ORGELSTAD, ARTISTIEK DIRECTEUR VAN DE BACH ACADEMIE ALDEN BIESENEN ÉÉN VAN DE BEROEMDSTE ORGANISTEN VAN BELGIË. ZIJN ACTIVITEITENPALMARES IS BIJZONDER RIJK GEVULD, MET EEN GROTE INZET VOOR HET ORGELPATRIMONIUM, EVENALS VOOR HET OPLEIDEN VAN EN KANSEN BIEDEN AAN JONG TALENT.

Daarnaast is hij internationaal actief als dirigent en als solist, soms in diverse, vaak erg originele bezettingen. Hij gebruikt immers zijn brede interesses en talenten om bijzondere programma’s uit te voeren en om unieke projecten te realiseren.

Meest recent presenteerde hij met drie cd’s (Et’cetera) de resultaten van een onderzoeksproject naar de betekenis van de orgelmuziek in het prinsbisdom Luik in de eerste helft van de 17 deeeuw en de impact daarvan op de Europese orgelkunst in de 17de en de 18de eeuw, meer specifiek op de Franse klassieke(orgel-)muziek. Recent (2019) werd hij aangezocht als artistiek adviseur voor de in Mexico pas opgerichte International Organ Fest Associatiodat een aantal orgelfestivals van over de hele wereld met elkaar verbindt en daarmee zowel producties als ervaringen uitwisselt.

Gratis toegang (een bijdrage achteraf wordt op prijs gesteld).


Delen op

Wanneer

di, 27 aug

Hoe laat

20.00

Waar

Oostkerk Middelburg

Entree

Gratis