Parkconcert in de Zeeuwse Concertzaal: Eric Vaarzon Morel, Conchita en ELLE

Flamenco topgitarist Eric Vaarzon Morel met trio dan eindelijk in de Zeeuwse Concertzaal

Na enkele keren uitstel vanwege corona en ziekte treedt top flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel dan eindelijk aanstaande zondag op in de Zeeuwse Concertzaal m et zijn programma Cadanza, waarin hij samenspeelt met de jonge artiesten Elle (popflamenco singer/ songwriter) en nuevoflamencodanseres Conchita. 

Eric Vaarzon Morel over het programma :  “De ritmische, intrigerende muziek van de flamenco vindt zijn oorsprong in Andalusië. Ik heb mijn muzikale leven gewijd aan deze vorm. Tegelijkertijd heeft mijn muzikale ontwikkeling altijd in het teken van de ontdekking van andere muziekculturen gestaan. Decennialang heb ik samen met muzikanten uit de pop-, jazz- en klassieke wereld voorstellingen gemaakt.De ontmoetingen met jonge muzikanten tijdens de stilte van corona hebben mij een nieuw begin gebracht, een bundeling van nieuwe muzieksoorten, musica nueva. Door te spelen en te repeteren met jonge topartiesten in de leegte die was ontstaan, vormde zich langzaam voor mijn ogen een muzikaal top trio. Deze jonge virtuozen neem ik nu graag mee om hun talent, durf en originaliteit die zij al op jonge leeftijd ten toon spreiden. Solo gitaar, wervelende dans, indiepop, en vooral: de lol om elkaar al improviserend te vinden in onze nieuw gevonden cadans!

Het concert is een zogenaamd parkconcert: toegankelijke concerten van een uur met een diversiteit aan muziekgenres, met een lage entreeprijs, geen pauze en na afloop een mogelijkheid in contact te treden met de artiesten. Komende zomermaanden organiseert de Zeeuwse Concertzaal weer een reeks parkconcerten op zondagmiddagen rond de muziektent in het Molenwaterpark. 

Parkconcert in de Zeeuwse Concertzaal

Zondag 15 mei, aanvang 15.30 uur.

Bezetting:
Eric Vaarzon Morel gitaar
Conchita   – nuevoflamencodanseres
ELLE – popflamenco singer/songwriter