Pinkstercantate: Die Dinge Singen

Alweer voor de derde keer heeft het Stadspastoraat Middelburg een componist gevraagd een Pinkstercantate te schrijven. Pinksteren is immers het feest waarop we vieren dat de geest van het evangelie de wereld in ging.

Dit keer was Jacco Lamfers uit Middelburg die componist. Hij schreef de cantate Die Dinge Singen, naar het gelijknamige gedicht van R.M. Rilke. Uiteraard zal deze cantate met Pinksteren, 5 juni, te horen zijn in De Nieuwe Kerk: s middags om 14.00 u en nog eens om 15.00 u.

In het Pinksterweekend wordt ook het festival Volkoren gehouden. Een prachtige gelegenheid voor het Stadspastoraat om naar buiten te treden met eigen en eigentijdse muziek. Het uit leden van de kerkelijke gemeente bestaande koor staat onder leiding van cantor Christian Blaha. Solisten zijn: Sheila van Rheenen, Karin de Boef, piano, Sterre Koopman, harp en Astrid den Daas, basklarinet. Marga Haas houdt voorafgaand aan de uitvoering een korte meditatie waarin ze het verband tussen het gedicht van Rilke en de muziek van Jacco Lamfers legt.

Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere middag. Toegang is gratis.