Prayer for Ukraïne – met drie topmusici uit de Oekraïne

Drie Oekraïense topmusici geven op dinsdag 5 april een benefietconcert in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Sopraan Elena Kuzheleva en violist Myroslava Kotorovych, beiden onlangs gevlucht uit Odessa, vormen een gelegenheidstrio met de in Duitsland wonende Oekraïense pianist Artem Yasynskyy.

In Oekraïne wordt niet meer gemusiceerd. Men is bezig met overleven of men heeft het land verlaten. Oorlog en muziek, bruutheid en schoonheid gaan niet samen. Kunnen we als Zeeuwen iets doen? Ja. In Prayer for Ukraine brengt een unieke combinatie van drie Oekraïense musici een aantal bekende klassieke werken ten gehore om aandacht te vragen voor hun land. Een oorstrelend programma van hoog niveau. Het trio voert werken uit van bekende componisten uit de klassieke muziek en de opera.

De Zeeuwse Concertzaal werkt gratis mee aan het concert. Met een deel van de opbrengst worden de muzikanten ondersteund. “Het grootste deel gaat naar Giro555 voor hulp aan Oekraïne” aldus Leo Hannewijk, directeur van de Zeeuwse Concertzaal.

Het concert op 5 april begint om 20.00 uur. Bezoekers bepalen zelf wat zij voor hun kaartje betalen. Bij het afrekenen kunnen bezoekers kiezen voor 25, 35 of 45 euro. Hoe meer men betaalt, hoe hoger de gift aan Giro555.

Dinsdag 5 april 20.00 uur Zeeuwse Concertzaal