Presentatiedag ‘Zeeuws hout verbindt’

‘Zeeuws Hout Verbindt’ is een unieke samenwerking van 6 Zeeuwse organisaties (Stichting Behoud Hoogaars, Vereniging De Zeeuwse Molen, Boerderijenstichting Zeeland, Archeologische Werkgemeenschap Nederland, afdeling Zeeland, Gilde Van Vrijwillige
Molenaars en Platform Maritiem Erfgoed Zeeland. Door deze samenwerking, met de verbindende factor ‘hout’ wordt voor het eerst alle kennis en ervaring op deze bijzondere dag gedeeld en gepresenteerd.

WAAROM
De presentatiedag is bedoeld om gezamenlijk de liefde en passie voor historie/cultureel erfgoed voor molens, boerderijen en houten schepen uit te dragen en hiermee de interesse voor traditioneel houtbewerking bij schepen, molens en boerderijen te vergroten. Ook om vrijwilligers te werven en er een gezellige informatieve- en ontspannende dag voor jong en oud van te maken.

WANNEER
Op zaterdag 1 oktober 2022 van 11.00 – 17.00 uur te Arnemuiden op drie verschillende locaties:
1. Scheepswerf Meerman
2. Korenmolen ‘Nooit gedacht’
3. Boerderij ‘Oranjepolder’

WAT
Een dagprogramma voor jong en oud met o.a. workshops en demonstraties, modelbouw, filmvertoning, een speels en leerzaam proces ‘Van graan tot pannenkoek’ en vakspecialist voor één dag voor jongeren, het meevaren met een Hoogaars. Of hoe maak je een houten schep volgens experimentele archeologie of hoe word je molenaar of schipper van een hoogaars? En genieten van het Zeeuws shantykoor Het Veerse scheepstuig.

De toegang is gratis.

Meer informatie is ook te vinden op Facebook @zeeuwshoutverbindt.