Priority: een postzegeltentoonstelling bij de Roofprint Pers

Het zong al een tijdje rond, maar nu gaat het echt gebeuren: 51 kunstenaars e.o. reageerden op de oproep van Roofprint Pers Middelburg om een postzegel te ontwerpen (waarvan er twee om verschillende redenen tot hun spijt moesten afhaken).

Die oproep werd ruim geïnterpreteerd, maar alle deelnemers aan het project gaven de zegel, op welke manier dan ook, een glansrol.

Dat kleine grafische ontwerpje, door zijn bijzondere voorkomen ook een ‘grote verleider’, die elke brief verwachtingsvoller maakt. En dat in tijden dat het frankeren van post steeds meer het aanbrengen van een treurige strook bedrukt wit papier is geworden, of zelfs dat niet meer: een geschreven code wordt al voldoende geacht. Zo bezien is het plakken van een mooie postzegel een verzetsdaad. Zo geven we al plakkend het postwezen lik op stuk en brengen we wat schoonheid in de brievenbus.

Hoewel al vanaf 30 september te bekijken, wordt de tentoonstelling op 2 oktober om 2 uur (14.00 u.) ‘officieel’ geopend. Dan zal wat verder worden ingegaan op de verleidingskunst van de postzegel.

U/je bent van harte welkom, bij de opening of op een andere tijd, om de expositie te bekijken.

Hartelijke groet,

leni van den berge.

Voor meer informatie: www.deroofprintpers.nl/postzegels.html