Publieksprogramma Vleeshal: deelnemen aan de ‘Guttural Waste Collection’ met Alice Slyngstad en Jennie Bergsli

Voor het publieksprogramma van de solotentoonstelling ‘Soothing Pants’, in de Vleeshal in Middelburg, nodigen Alice Slyngstad en Jennie Bergsli u van harte uit om de Vleeshal als sonische ruimte te ervaren. 

Met het script in de hand maken kunstenaars en het publiek stemmen van de gotische tentoonstellingszaal een intieme klankruimte. De actie ‘Guttural Waste Collection’ is onderdeel van een doorlopend onderzoek van Alice Slyngstad en Jennie Bergsli naar hoe klanken verschillende vormen van affectie en emoties kunnen opwekken.
Iedereen is welkom en er is geen ervaring vereist om deel te nemen aan de actie.

‘Guttural Intimacy Collection’
‘Guttural Intimacy Collection’ heeft te maken met ‘inwendig afval’ (en inwendige geheimen) en bevraagt wat er gebeurt als de kleine geluiden in je lichaam die je normaal niet hoort, hoorbaar worden. Hoe wordt er met dit ‘inwendige afval’ omgegaan in de openbare ruimte? Hoe roepen deze lichamelijke geluiden affectie en emoties op en wat voor intieme en sterke gevoelens ontstaan er als iemand een appel eet in de trein, bijvoorbeeld? Met de actie ‘Guttural Intimacy Collection’ onderzoeken Slyngstad en Bergsli het potentieel van lichamelijke geluiden voor een gedeelde ervaring en intimiteit.

Over Alice Slyngstad en Jennie Bergsli
Alice Slyngstad (1990, Noorwegen) woont en werkt tussen Nederland en Noorwegen. Hen is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en de Nationale Kunstacademie van Oslo. Jennie Bergsli (1991, Noorwegen) is een dramaturg en danser, afgestudeerd aan de School for New Dance in Oslo en DOCH in Stockholm, afdeling Dans en Choreografie.Voor de solotentoonstelling ‘Soothing Pants’, te zien tot 18 december bij Vleeshal, werkte Alice Slyngstad intensief samen met Jennie Bergsli. Tijdens het publieksprogramma ‘Guttural Waste Collection’ van de tentoonstelling komen zij opnieuw samen om deze actie met het publiek uit te voeren.

Vleeshal open: 17.11.2022, 19:00 – 20:30
Actie: 17.11.2022, 19:30 – 20:00
Gratis toegang

Agenda:
17.11.2022: ‘Guttural Waste Collection’, publieksprogramma Alice Slyngstad
0412.2022 Gratis toegang en rondleiding
07.12.2022 Gratis toegang en rondleiding
10.12.2022 Gratis ‘inloopspreekuur’ met directeur Roos Gortzak