Repair Café Middelburg

Extra aandacht voor koffiemachines bij Repair Café Middelburg

De bijeenkomst van zaterdag tien september staat in het teken van koffiemachines. Denk hierbij aan schoonmaken, ontkalken en repareren. Op onze bijeenkomsten komen veel koffiemachines die niet meer doorlopen of lekken. Denk hierbij aan koffiepad, koffiecups en bonenmachines. Het grootste deel van deze problemen wordt veroorzaakt door verstopping van de padhouder, lekke pakking of verstopte slangetjes.

Sommige machines moeten uit elkaar om dit te verhelpen, maar bij sommige is het een kwestie van de doorloop met een speld doorprikken. De kosten van een reparatie hangt sterk af van de gebruikte onderdelen die eventueel moeten worden vervangen. Dit loopt van enkele tot bijna honderd euro. Het valt wel op dat bij ‘goedkopere’ machines de kosten voor de onderdelen ook meer kosten. Daarentegen bij de duurdere machines zijn ze weer goedkoper. Wat ook meespeelt is het een machine die veel wordt gebruikt of af en toe een keer. Wat wel door ons opvalt is meestal dat na een jaar of vijf de problemen beginnen. Dit maakt niet uit in de aanschafprijs van de machines.

Dit aantal jaren zien we niet alleen terug bij de koffiemachines, maar eigenlijk bij meer apparaten die worden gebracht. Denk hierbij aan stofzuigers, televisies en diverse andere kleine huishoudelijke apparaten. ICT apparatuur blijkt uit onze ervaring meestal al na een drie of vier jaar met problemen. Oftewel net buiten de garantie. Ook deze spullen proberen wij een tweede leven te geven bij Repair Café Middelburg. U bent natuurlijk ook weer welkom met messen, scharen, kleding, fietsen. Eigenlijk alles wat u kunt dragen, behalve witgoed. Reparaties zijn tegen materiaal kostprijs, maar donaties zijn welkom!

Waar kunt u ons vinden? Zaterdag 10 september van 10:00 tot 12:30 bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg om spullen te brengen. Ophalen kan tot 15:00 na telefonisch contact.

Heeft u interesse om bij ons mee te helpen repareren? Wij zoeken nog vrijwilligers. Enige ervaring is wel een vereiste, maar onze reparateurs helpen u graag de kennis te vergroten. Neem vrijblijvend contact op via info@repaircafemiddelburg.nl t.n.v. Bert Huige of bel met 06-23644823.