ruimteCAESUUR | Lípa art collection

Ruimte CAESUUR heeft voor 2022 ambitieus programma samengesteld. Ambities die reiken van de Lange Noordstraat in Middelburg via België naar Tsjechië tot in Zweden.

Lípa art collection van de in Praag werkende en wonende schilder Roel van der Linden bieden wij ruimte als haar dependance, de Tsjechische kunstenaar Ludek Rathouský, die Luxfer Open Space representeert, maakt tijdens een werkperiode een mural in de ruimte, de Belgische en Zweedse kunstenaarscollectieven resp. Platvvorm uit Deinze en Studio44 uit Stockholm doen in Zeeland onderzoek en exposeren de resultaten daarvan bij ons.

Op onze beurt organiseren wij uitwisselingen met Nederlandse kunstenaars met deze kunstenaarsinitiatieven. We sluiten het jaar af met het vertonen van korte kunstfilms van kunstenaars van over de gehele wereld op verschillende ramen in de Lange Noordstraat. RuimteCAESUUR presenteert zichzelf ook dit jaar weer op een internationaal podium, namelijk in mei op Supermarket; de beurs voor kunstenaarsinitiatieven in Stockholm.

De eerste tentoonstelling van 2022 behelst een selectie van werken uit de Lípa Art Collection. Lípa is de kunstverzameling van Roel van der Linden. Roel wisselt zijn eigen werk uit met het werk van bevriende kunstenaars en realiseerde op deze manier een verzameling van meer dan 80 kunstwerken. Het ultieme doel is een eigen museum; deze tentoonstelling is een stap in die richting.

De opening vindt plaats op 26 februari, 16.00 uur. Tijdens de opening is er muziek van kunstenaar Legs Boelen en experimenteren we met de Lípa metaverse gallery. De tentoonstelling loopt t/m 22 april, op zaterdag- en zondagmiddag van 2 tot 5 uur.