Sacharov Special: F@ck This Job in Cinema Middelburg

MIDDELBURG – In samenwerking met het Europees Parlement en Movies that Matter organiseert Cinema Middelburg op donderdag 19 mei een speciaal programma rondom de Sacharovprijswinnaar Aleksej Navalny. Deze belangrijkste Europese mensenrechtenprijs voor vrijheid van denken en doen werd vorig jaar aan de Russische oppositiepoliticus en anti-corruptieactivist toegekend. In dit kader vertonen we de film F@ck This Job van Vera Krichevskaya, samen met vier filmtheaters door het land.

Omroep Zeeland redacteur Michel van Sluijs zal aanwezig zijn bij de voorstelling en vertellen over zaken als persvrijheid en censuur in de media. VWO 3 klassen van Nehalennia zijn ook uitgenodigd.

F@ck This Job
Tien turbulente jaren achter de schermen bij de Russische televisiezender Dozhd, in het spoor van de flamboyante oprichter Natasha Sindeeva. Wat begint als een lifestylekanaal ‘voor gewone mensen’ wordt een van Ruslands weinige onafhankelijke nieuwszenders. En een van Vladimir Poetins grote rivalen – met alle gevaren van dien. Van een feestende socialite die niet stemt bij verkiezingen, wordt Natasha Sindeeva een vastberaden kracht tegen Poetins autocratische heerschappij. Gefinancierd door haar steenrijke man start ze Dozhd, ‘Het Optimistische Kanaal’, dat in 2010 begint met uitzenden. Tijdens anti-Poetinbetogingen in 2011 verandert Dozhd echter van een lifestylekanaal in een serieuze journalistieke stem.

Door zijn verslaggeving over zaken als de situatie in Oekraïne en het neerhalen van de MH17, komt Dozhd langzaam maar zeker lijnrecht tegenover Poetin te staan. Sindeeva en haar medewerkers worden bedreigd, geïntimideerd, gecensureerd en uit hun studio gezet. En als Dozhd door de overheid als ‘buitenlandse agent’ wordt bestempeld, gaan de problemen een heel nieuwe fase in.

Let op: Gratis entree! Wel een ticket bestellen.

Trailer & tickets:
https://www.cinemamiddelburg.nl/sacharov-special-fck-job-0

Donderdag 19 mei om 13:20 uur
Duur film 104’
Engels Ondertiteld