Sinterklaasconcert Marien Stouten & Jan Peter Teeuw

Zaterdag 27 november, 16:00 toegang 10 euro, studenten 8, kinderen tot 12 jaar gratis. QR Code verplicht. Nieuwe Kerk, Middelburg

Marien Stouten & Jan Peter Teeuw, orgel

1. Sintrada J.P. Teeuw

2. Praeludium in b J.S. Bach

3. Batalha de 6e Ton A.C. Braga

4. uit: Vijf Spaanse Dansen M. Moszkowski

– Allegro brioso

– Moderato

– Con brio

5. Onvoltooide orgelsonata in F-dur B. Winsemius

(naar F. Mendelssohn, uit ‘In Festo S.Nicolai’)

– Andante religioso

– Allegro maestoso

6. Polka Th.P. Westendorf

7. Sint Nicolaassuite J.P. Teeuw

– Introduction

– Scherzo

– Méditation

– Toccata

Vierhandig: nr. 1, 2, 4, 6, 7

Solo Marien: nr. 3

Solo JP: nr. 5

CV Marien Stouten

Marien Stouten (1983) is organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Daarvoor studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf hij ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van drie gemengde koren, Jongerenkoor Matthanja, het Thools Mannenkoor Rehoboth en het Zeeuws Projectkoor. Met Jan Peter Teeuw vormt hij een orgelduo. Samen maakten ze twee cd’s, opgenomen in Recklinghausen en Dudelange. Marien is ook opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

CV Jan Peter Teeuw

Jan Peter Teeuw (1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider. Jan Peter is op dit moment dirigent van Chr. Koor ‘Rejoice’ (Ridderkerk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland).

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD. In 2017 publiceerde Jan Peter een nieuw kerstoratorium, ‘De belofte vervuld’ voor koor, orgel, piano, trompetten, fluit en hobo.

Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD’s maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.