Somertijd Reanimatiedag

Op zaterdag 25 mei organiseert Radio 10 dj Rob van Someren samen met het Rode Kruis de landelijke Somertijd Reanimatiedag. In het hele land worden op meer dan twintig plekken workshops reanimatie verzorgd. Zo ook in Middelburg. Het Rode Kruis afdeling Walcheren doet mee en verzorgt gratis workshops van 1 uur. Deelnemers kunnen de basishandelingen van het reanimeren leren. De workshop wordt gegeven in Middelburg (Klein Vlaanderen 59) en vindt meerdere keren plaats tussen 11 en 16 uur. Per workshop kunnen ongeveer 15 personen gelijktijdig deelnemen. De dag staat onder leiding van instructeur Kees de Voogd. Inschrijven voor deelname kan via www.radio10.nl/somertijd/reanimatiedag2019.

Reanimeren en AED’s redden levens!

Jan van Berkel, voorzitter van de afdeling Walcheren. “Als organisatie zetten wij ons in voor onze regio. We doen dit onder andere door reanimatiecursussen en voorlichting te geven, we voorzien grote evenementen van EHBO’ers en nu realiseren we ook extra AED’s voor Walcheren. We willen – als onderdeel van onze 150 jarige viering – iets extra’s doen voor onze omgeving en startten daarom een inzamelingsactie. We halen geld op om zo genoeg AED’s aan te schaffen, dat er binnen 6 minuten door heel Walcheren een AED beschikbaar is. Dat, in combinatie met reanimeren, redt levens. We twijfelden dan ook geen minuut toen we werden gevraagd mee te doen aan de Somer Reanimatiedag. Het sluit feilloos op elkaar aan. De officiële aftrap van het jubileum vindt plaats op 11 juni door de directeur van het Rode Kruis mevrouw Marieke van Schaik.. We hopen ook tijdens de Somerdag veel personen te trainen en aandacht te verkrijgen voor onze actie!”

Somertijd Reanimatiedag

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 wordt georganiseerd. Radio 10 dj Rob van Someren over het initiatief: ‘Ik combineer mijn radioprogramma met mijn baan als politieagent. In die functie maak ik regelmatig mee hoe belangrijk het is dat iedereen weet hoe je moet reanimeren. Met het organiseren van deze dag wil ik vooral voorkomen dat mensen niet weten wat te doen als ze in zo’n situatie terechtkomen. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt: dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’ Het radioprogramma is op zaterdag 25 mei tussen 12 en 15 uur live vanuit Paleis Soestdijk in Baarn en staat volledig in teken van de Somerdag.


Delen op

Wanneer

za, 25 mei

Hoe laat

11.00 - 16.00

Waar

Klein Vlaanderen 59 Middelburg

Entree

Gratis