Startschot Zeeuwse Klimaatweek 2022

Save the date!

Op maandag 31 oktober, om 12.30 uur, wordt op het plein in ZB Middelburg het startschot gegeven voor de Zeeuwse Klimaatweek 2022. Iedereen is welkom en deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via https://dezb.op-shop.nl/2987/https-dezb-op-shop-nl-startschot-zeeuwse-klimaatweek-2022/31-10-2022.

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de ZB het initiatief genomen om van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. De organisatie sluit hiermee aan bij de Nationale Klimaatweek.

De opening zal worden verricht door een speciale gast. Vervolgens heffen de aanwezigen het glas op meer dan 20 activiteiten die in en vooral buiten de ZB zullen plaatsvinden deze week. Hiervoor spreken we alvast onze dank uit voor de positieve reacties van meer dan 20 organisaties die gehoor hebben gegeven aan onze oproep.

Het hele programma voor de Zeeuwse Klimaatweek kun je bekijken op https://www.dezb.nl/wat-we-doen/zeeuwseklimaatweek.html.

Op de foto een paar van de kwallen van ‘Cinquecento Medusae’, gemaakt door de Zwitserse kunstenares Rosanna Baledda. De expositie is nog tot 30 november te zien in ZB Middelburg!