Stoere Vrouwen, Sterke Verhalen met Frédérique Spigt in Kaffee ‘t Hof

Stoere Vrouwen, Sterke Verhalen haakt aan op het thema van de Boekenweek en brengt een ode aan de liefde met één van de stoerste vrouwen van Nederland: Frédérique Spigt.

Op zondagmiddag 24 april van 15:00 tot 17:00 uur in Kaffee ’t Hof. Maurits Sep bevraagt Spigt over haar leven als artiest en al haar stoere prestaties. Samen met gitarist Tim Panman brengt Spigt ook een paar nummers ten gehore. Tickets kosten €12,50 en zijn te koop in Kaffee ’t Hof en via dezb.nl.

Frédérique Spigt
Frédérique Spigt (Rotterdam, 1957) studeerde in 1980 af aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. Ze is met recht een multi-talent te noemen; dichter, zangeres, songwriter, actrice, schilder… Er is niets dat ze niet kan. Haar carrière begon in de jaren 80 als zangeres van de band I’ve got the bullets en ze bleek een waar rockidool te zijn. Check vooral haar biografie op www.frederiquespigt.nl want deze woorden alleen doen zeker geen recht aan alles wat deze vrouw gepresteerd heeft.

The Rolling Art Show
In The Rolling Art Show exposeert haar kunstwerken. Van illustraties voor albumhoezen en boeken tot schilderijen. Haar stijl laat zich het best omschrijven als expressief, rauw, kleurrijk, met invloeden van Cobra en Piccasso.

VIVA EL TANGO
In de voorstelling VIVA EL TANGO neemt Frédérique haar publiek mee op een muzikale reis door het leven, een leven dat zich afspeelt in de wereld van de tango. Liefde, vriendschap en verbinding; verbluffend in al haar vormen. Als theaterdier brengt ze de tango heel dicht bij de mensen door haar prachtig in het Nederlandse vertaalde en doorleefd gezongen tango’s.

Misantroop
In 2020 verscheen haar eerste dichtbundel Misantroop, met indringende illustraties en gedichten die je in het hart raken. De poëzie van Frédérique Spigt is als haar stem: rauw en ontwapenend.

Maurits Sep
Frédérique Spigt wordt op rock’n’roll wijze geïnterviewd door journalist Maurits Sep. Deze geboren Brabander is verknocht aan Zeeland en alweer 26 jaar werkzaam voor de PZC. Als liefhebber van muziek, literatuur, sport, politiek en reizen – ofwel, de leuke dingen in het leven, weet hij ongetwijfeld alles op tafel te krijgen wat je altijd al wilde weten over onze stoere vrouw.