Stukafest Middelburg 2021

Stukafest Middelburg gaat dit jaar online met een livestream. De livestream zal online zijn op 5 februari in samenwerking met de steden Tilburg en Nijmegen. We hebben met compleet Stukafest (12 steden en nationaal team) besloten om meerder livestreams te organiseren in de maand februari. Elke vrijdag zal er een livestream zijn bestaande uit een samenwerking van drie steden. Elke stad heeft drie optredens gefilmd op een unieke locatie in de stad. De stream wordt van te voren klaar gemaakt en zal dan op de betreffende avond uit gezonden worden.

Het doel van de stream is om toch Stukafest door te laten gaan maar ook om toch wat verbinden te maken in de stad. Veel is natuurlijk geannuleerd en veel mensen missen het om uit te gaan over met vrienden af te kunnen spreken. Via de stream willen we voor wat meer verbinding creëren en een paar lokale acts toch de mogelijkheid geven om te kunnen optreden.

Toegang tot de stream is €2,70 om er bij te zijn. We werken ook met een ‘pay what you can’ systeem om zo eventueel meer geld te generen als er bijvoorbeeld een groep van 10 mensen via 1 scherm kijkt. Op de avond zal de stream via de site van Stukafest Nederland uitgezonden worden. Iedereen die een ticket koopt via de site krijgt een link toegestuurd of wachtwoord voor de avond om zo toegang te krijgen. Als de stream start komt er op het begin een uitleg video over hoe de stream werkt en de stream er uit komt te zien.

De stream bestaat uit 3 rondes verdeeld over anderhalf uur. Elke stad heeft 3 optredens van 20 minuten aangeleverd. Ook heeft elke stad zijn eigen zend tijd. Hierin komt wat van de stad voor, shout outs, rondleiding op de locatie.

Middelburg heeft als locatie voor de opnames de schouwburg Middelburg gebruikt. Hier hebben we drie optredens gefilmd.

– Dans act Gyna & Hannah: Dit zijn twee dansers van de UCR en wonen in de stad als studenten
-Marc Buren: Spoken word act uit Vlissingen is nederlandstalig
-Umber stills: Heeft een doorstart gemaakt als band maar vorig jaar ook opgetreden bij Stukafest Middelburg onder de naam Ato & the band. Heeft ook vaker in de buurt opgetreden.

Stukafest Middelburg wordt dit jaar georganiseerd door Carlos van de Kreeke, Florence Mazzetti en Caitlyn de Bruijn. Carlos is woonachtig omgeving Middelburg, Florence en Caitlyn studenten van de UCR.