The Bob Reynolds Group

Zijn solo’s in de band van superster John Mayer brachten prachtige nieuwe wendingen in bekende songs als Vultures en Wheel. Behalve Mayer huurden ook andere grootheden Reynolds’ diensten in, waaronder Usher, Josh Groban en Willie Nelson. Maar net zo lief blaast hij meer experimentele klanken met de instrumentale fusiegroep Snarky Puppy, waarmee hij in 2017 een Grammy Award won.

Zijn ervaringen in zowel poparena’s als jazzclubs horen we terug in zijn eigen kwartet, waarmee de zelfverklaarde ‘melodie-architect’ elke avond bruggen bouwt tussen catchy klanken en meer verkennende avonturen. Twee dingen verliest de tenorsaxofonist daarbij nooit uit het oog: emotie en de communicatie met de luisteraar.

Bobs albums laten een melodische improvisatiestijl horen, met zoals de LA Times het uitdrukte, ‘hip-swiveling jazz and funk.’ Het album Can’t Wait For Perfect werd verkozen tot Beste Debuut in de jazz-poll van Village Voice. Somewhere In Between bereikte zelfs de eerste plek in de hitlijsten van iTunes. In 2017 bracht Reynolds twee sterke albums uit: Guitar Band en Hindsight, om dat in 2018 alweer op te volgen met een nieuw album getiteld Quartet. Bob is ook een gedreven docent en veelgevraagd voor clinics en workshops. Ook helpt hij muzikanten middels zijn virtuele studio om zich tot zelfverzekerde improvisatoren te ontwikkelen.