Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt @Razzmatazz in De Spot

Helaas heeft het geweldige podium Razzmatazz in Oost-Souburg het zwaar voor de kiezen gekregen door het coronavirus. Het team Razzmatazzers is op zoek gegaan naar een (tussentijdse), coronaproof oplossing en zo kwam ze bij ons terecht. Wij ook blij! Een mooie nieuwe samenwerking die proeft naar meer. Razzmatazz in De Spot dus…Een heel klein beetje zolderkamer op ons podium. Met deze derde vierde: Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt.

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band. Deze roemruchte popgroep bracht alle Amerikaanse rootsstijlen samen en er werd prachtig driestemmig bij gezongen.

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt benadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma ‘The Band, Friends & Neighbours’ blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Allen Toussaint, Bobby Charles, en – wie weet – Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Z brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar alt d gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond b o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal.
Eric van Dijsseldonk (gitaar) was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat h onder eigen naam verder ging met mooie songs. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Ricky Koole en Erwin Nyhoff .
Wouter Planteijdt maakt al drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is h actief als sessie-gitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik.