Van liefde en troost: Expositie en Concert in de Oostkerk

Op zondag 4 juli presenteert de Oostkerk een expositie (13u-17u) en concert (15u) naar aanleiding van een bijzondere samenwerking van 2 Middelburgse kunstenaressen, waarbij de Oostkerk een belangrijke rol speelt. Op deze dag wordt het resultaat van deze samenwerking in de vorm van een nieuwe CD gepresenteerd.

Wieteke Hendrikx(schilderes) en Anke van Noppen(klassiek gitariste) sloegen de handen ineen toen zij in de coronacrisis werden geconfronteerd met vele beperkingen. Zij kwamen op het idee een cd te maken over het thema ‘Liefde en Troost’. Hoe kom je door een crisis vol verlies en teleurstelling en hoe hervind je jezelf erna weer?
Anke begon met het opnemen van nummers rond dit thema (zowel klassiek als modern) en vroeg Wieteke een ontwerp te maken voor deze cd opnames rondom verlies en troost. Wieteke, al jaren bezig met het vereeuwigen van de Oostkerk bedacht dat de Oostkerk een hoofdrol moest spelen en heeft haar prachtige schilderijen verwerkt in de opmaak van de cd.

De Oostkerk brandt licht voor mensen die verlies hebben ervaren en is door zijn uitstraling en standvastigheid gedurende de eeuwen een baken van troost en licht geworden. Hierdoor is het de perfecte plek en beeltenis voor het project geworden.
Wieteke Hendrikx (1978) studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Sinds 2019 is zij deelneemster aan de Kunst-en Cultuurroute Middelburg, onder de naam Middelburg Schilderkunst. Haar (woon)atelier ligt op loopafstand van de Oostkerk. Wieteke heeft De Oostkerk al in meerdere gedaantes kleurrijk op het doek getoverd. Het is een blijvende inspiratiebron, zoals ook de stad Middelburg dat voor haar is en de natuur. Haar stadstaferelen ziet u op www.middelburgschilderkunst.nl en de natuurschilderijen op www.wietekehendrikx.nl. Ook is Middelburg Schilderkunst te vinden op Facebook en Instagram.

Anke van Noppen studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hein Sanderink en Tom Burmanje.

Na het behalen van haar diploma in 1996 volgde zij masterclasses oude muziek bij Robert Spencer en Rebecca Stewart, barokmuziek bij Hein Sanderink,  lichte muziek bij Jan van den Langenberg en flamencomuziek bij Eric Vaarzon Morel. Zij werkte samen met het Aquarius Ensemble en Capella Praetensis.

 Als uitvoerend musicus is zij actief in diverse kamermuziekensembles, begeleidt zij koren en zij heeft haar eigen gitaarschool waarin zij werkzaam is als gitaardocente in Brabant en Zeeland. U kunt haar vinden op www.klankkleuren.com .

Wieteke en Anke hopen u te verwelkomen in de Oostkerk op zondag 4 juli. De kerk is open vanaf 13 u en de aanvang van het concert is 15 u. Tevens zal er een gedicht worden voorgedragen door de Belgische dichter Wim Haazen rondom het thema liefde en troost. Meer informatie over Wim vindt u op www.wimhaazen.be

Ook zijn er rondleidingen om 13 u, 14 u en 16 u in de Oostkerk.