Voorstelling Minitheater Middelburg: Enkele reis

‘Enkele reis’, van Lex Passchier

Voorstellingen:
Zaterdag 1 oktober 20.00 uur
Zondag 2 oktober 14.30 uur
Zaterdag 8 oktober 20.00 uur
Zondag 9 oktober 14.30 uur
Zaterdag 15 oktober 20.00 uur
Zondag 16 oktober 14.30 uur

Regie: Derek Meijer

Een thrillerschrijfster en haar zus zien een enkele reis naar een tehuis als hun ergste nachtmerrie en willen een aftakelingsproces koste wat het kost voorkomen. Ze schakelen een sinistere heer in om ze te helpen bij hun laatste wens, maar zodra hij arriveert ontstaat er een opeenvolging van vreemde gebeurtenissen die niemand voor mogelijk had gehouden. Alles blijkt steeds weer anders dan gedacht en hoe het afloopt is tot aan het verrassende einde toe, niet te voorspellen.

Lex Passchier schreef voor het theaterseizoen 2019/2020 het toneelstuk Enkele Reis, een thrillerkomedie gespeeld door Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort. De kritieken waren veelbelovend. Men sprak van een tekst bomvol geestige verwikkelingen en dubbele lagen (Trouw), glorieuze suspense in knappe thrillerkomedie (Theaterkrant) en een hoop goed bedachte en knap uitgevoerde gekkigheid, vermakelijk van begin tot eind (De Telegraaf).

Naast toneel schrijver is Lex Passchier ook script-editor en scenarioschrijver van o.a. televisieseries als Baantjer, Grijpstra & De Gier, Gooische Vrouwen, We gaan nog niet naar huis, Julia’s Tango, Spangen en de politieserie Moordvrouw.Ook schreef hij enkele afleveringen voor Heer & Meester en samen met Roos Ouwehand schrijft hij de serie Oogappels. Met zijn productiebedrijf Het Thriller Theater produceerde hij toneelvoorstellingen en bracht hij producties als Arsenicum en oude kant, Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles, Paul Vlaanderen, 39 steps, Dial M for Murder en De man die het wist. Voor de meeste producties schreef/vertaalde hij zelf de scripts.

Spelers: Coco – Marianne Sinke / Bernadette – Carla Roghair / Arnold – Kees Baijens / Mirjam – Larissa de Keijzer

Decor: Gerard van der Bliek en Frans Hennekam
Repetitor: Shawn Vlieger
Productie: Peter Boot
Techniek: Team Techniek Middelburgs Theater
PR: Peter Adriaanse en Simone Adriaanse
Poster/Flyer: Brigitte van Klinken
Foto’s: Wiliam Wagenaar
Trailer: Koen Mijnheer
Drukwerk: Drukkerij Van Keulen Serooskerke

Première: zaterdag 17 september 2022, aanvang 20.00 uur

Overige speeldata:

Zaterdag 1 oktober 20.00 uur
Zondag 2 oktober 14.30 uur
Zaterdag 8 oktober 20.00 uur
Zondag 9 oktober 14.30 uur
Zaterdag 15 oktober 20.00 uur
Zondag 16 oktober 14.30 uur