Wandelingen in Park Toorenvliedt: Herfst hangt in lucht

Wandelingen in Park Toorenvliedt
Het kasteeltje in park Toorenvliedt dateert uit 1726.  Al wandelend door het park, dat eind 18e eeuw is aangelegd in de Engelse landschapsstijl, verwonderen we ons over de vele natuur- en cultuurwaarden van de buitenplaats. Wat is er in die 300 jaar gebeurd? U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park.

Elke excursie wordt er een ander thema uitgelicht. In 2022 zijn er wandelingen op de volgende data: (Kijk altijd voor de laatste info op de website of facebook).
Het vertrek is vanaf de vernieuwde ingang van het park aan de Koudekerkseweg bij het landingsmonument (Buffalo-voertuig); De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelnemen kost volwassenen € 3,00; kinderen tot 12 jaar € 1,50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Graag ter plekke gepast contant betalen aan de gids. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Zaterdag 9 juli 13.30 uur: “Zomertijd”
De natuur is op haar hoogtepunt. Alles is vol en veel.  Bijen en andere insecten zorgen voor een waar zoemkoor in de vele bloeiende struiken en bloemperken.

Dinsdag 13 september 15.00 uur: “Nazomerlicht” 
Nog even genieten van de nabloei van sommige bomen en planten. Ook deze fase kent mooie taferelen. Vlinders op zoek naar nectar en vogels genietend van de bessen in de struiken. Het zachte nazomerlicht geeft het park een bijzondere sfeer.

Zaterdag 8 oktober 13.30 uur: “Herfst hangt in lucht”
De dagen worden korter. De zon krijgt steeds minder uren van de dag en schijnt zwakker. Bomen, planten en dieren bereiden zich voor op een ander seizoen. Paddenstoelen verschijnen en bladeren beginnen te verkleuren. De geur van vochtige aarde en het kruidige van afgevallen bladeren wisselen elkaar af. De herfst komt eraan!

Zaterdag 5 november 13.30 uur:  “Walcheren bevrijd”
In het park bevinden zich ook bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Geen mooi, maar wel een historisch gezien, interessant onderdeel van het park. Tijdens deze excursie zal het accent liggen op de sporen uit de Tweede Wereldoorlog.

Noot voor de redactie voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Pieterse, linda.pietersevdberg@gmail.com