Wandelingen in Ter Hooge: Winterse Rust

Wandelingen in Ter Hooge
Het kasteel dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van het kasteel dat daar al in de 15de eeuw is gebouwd. Het is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Een aantal jaren geleden is het gebied uitgebreid met schrale weitjes afgezet met o.a. Zeeuwse hagen.
Elke maand is er een thema-wandeling.

Zaterdag 11 december 10.00 uur:  ‘Winterse Rust’
Het is rustig in het bos. Dat wil niet zeggen dat er niets interessants te beleven valt. Het is alleen al leuk om lekker warm ingepakt door de ritselende afgevallen blaadjes te stappen.
Nu de bladeren van de bomen af zijn kunnen de verschillende vormen van de diverse boomsoorten bekeken worden. En er is meer te zien aan de kale takken. Vruchtjes, noten en zaden, gallen en de verlaten vogelnesten. Het kasteel is nu vanuit allerlei gezichtspunten, ongehinderd door gebladerte, te bewonderen.

Let op! Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg (tegenover kaasboerderij “Pitteperk”). Graag vooraf gepast betalen aan de gids: volwassenen 3 euro, kinderen van 6 t/m 12 jaar 1,50,  IVN-leden gratis.  Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk op: activiteiten@ivnwalcheren.nl .
Meer informatie over deze en andere excursies van de afdeling Walcheren is te vinden op de website: www.ivn.nl/afdeling/walcheren/activiteiten.